Η Super Micro Computer , γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα πουλήσει 2 εκατομμύρια μετοχές που θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, στέλνοντας τις μετοχές του κατασκευαστή διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης (AI) περίπου 12% χαμηλότερα.

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Σαν Χοσέ έχουν υπερτριπλασιαστεί από τον Ιανουάριο, γεγονός που καθιστά την άντληση κεφαλαίων μέσω της πώλησης μετοχών μια προσοδοφόρα επιλογή.

Super Micro Computer: Ιδού η εταιρεία τεχνολογίας που είχε καλύτερη χρονιά από την Nvidia

Τα κέρδη έχουν ξεπεράσει εκείνα της Nvidia, η οποία βρίσκεται πίσω από το αδυσώπητο ράλι της Wall Street που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη φέτος, χάρη στην αλματώδη αύξηση της ζήτησης για τους διακομιστές της που χρησιμοποιούνται στα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης.

Η ικανότητα της Super Micro να αναπτύσσει γρήγορα διακομιστές που είναι απαραίτητοι για εφαρμογές γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η εσωτερική τεχνολογία υγρής ψύξης που διαθέτει, βοήθησαν την εταιρεία να μετατραπεί σε βασικό προμηθευτή.

Η εκτίναξη της χρηματιστηριακής αξίας της Super Micro οδήγησε επίσης στην ένταξή της στον δείκτη S&P 500 τη Δευτέρα, ανοίγοντας τη μετοχή σε περισσότερους επενδυτές.

Οι μετοχές της έχουν, ωστόσο, χάσει 16% σε αξία μετά από πτώση για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις και με βάση την τιμή κλεισίματος των 1.000,68 δολαρίων, η εταιρεία θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τιμή έκδοσης για την πώληση των μετοχών δεν αποκαλύφθηκε.

Η Super Micro άντλησε 1,73 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα σε προσφορά μετατρέψιμων ομολόγων για να τροφοδοτήσει την επιχειρηματική επέκταση.

Τα έσοδα από την τελευταία προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αποθεμάτων, την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας, την αύξηση των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη και άλλους σκοπούς κεφαλαίου κίνησης, ανέφερε η εταιρεία σε κανονιστική κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη.

Οι μετοχές της εταιρείας που βρίσκονται σε κυκλοφορία θα αυξηθούν σε 58,6 εκατομμύρια μετά την προσφορά, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι ο ανάδοχος, η Goldman Sachs, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 300.000 επιπλέον μετοχές εντός 30 ημερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή