
Τη σημασία των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο euronews. Επισημαίνει ότι οι εκλογές είναι «ιδιαίτερα σημαντικές για την Ευρώπη στο σύνολό της, δεδομένου του ευρύτερου οικονομικού και γεωπολιτικού πλαισίου» και προσθέτει πως «είναι μια ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό των όσων πετύχαμε, κατά τη διάρκεια του τελευταίου ευρωπαϊκού εκλογικού κύκλου και να αναδείξουμε τις σημαντικές επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Μέσω της συνεργασίας όλων των θεσμικών οργάνων, καταφέραμε να αμυνθούμε με επιτυχία κατά της COVID-19. Δημιουργήσαμε το μέσο NextGenerationEU, το οποίο για χώρες όπως η Ελλάδα, έχει ιδιαίτερη σημασία, για την ενίσχυση της ανάπτυξής μας, αλλά και για τη διευκόλυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
Μητσοτάκης: Συνεχίζει τις ανέξοδες δηλώσεις… κατανόησης και συμπαράστασης στους αγρότες
Παραμείναμε, παρά τις αντιξοότητες, ή παρά τις προβλέψεις ορισμένων εχθρών μας, ενωμένοι, όσον αφορά στην Ουκρανία.
Και τώρα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας στον επόμενο κύκλο και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε κατάλληλοι για να αντιμετωπίσουμε τις νέες επερχόμενες προκλήσεις».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι στον επόμενο εκλογικο κυκλο, όπως λέει, η Ευρωπαική Ενωση έχει να αντιμετωπίσει τρεις σημαντικές προκλήσεις :
«Πρώτον, η ανάγκη να μετατρέψουμε τη στρατηγική αυτονομία από σύνθημα σε πραγματική και αποτελεσματική πολιτική -και όπως εξηγεί- « Όχι μόνο πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα για την άμυνα, αλλά πρέπει να συντονίσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες.
Η δεύτερη πρόκληση έχει να κάνει με τη συνολική ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα. Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Κίνας, των ΗΠΑ και του παγκόσμιου Νότου; Αυτό θα σημαίνει καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Η τρίτη πρόκληση είναι πιο συγκεκριμένη και πιο τομεακή. Έχει να κάνει με τη γεωργία και τους αγρότες μας, σε μια εποχή που η επισιτιστική ασφάλεια είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας.»
Αγρότες και πράσινη μετάβαση
Σχετικά με τα ζητήματα των αγροτών, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι «ορισμένα από τα βήματα που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια, όσον αφορά την πράσινη μετάβαση, άσκησαν πολύ μεγαλύτερη πίεση από ό,τι ίσως περιμέναμε στους αγρότες μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη μετάβαση θα γίνει με τέτοιο ρυθμό που δεν θα επηρεάσει σημαντικά το εισόδημα των αγροτών μας.
Αναφορικά με τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές ο Κ.Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία τους καθώς όπως λέει «Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο είναι πολύ σημαντικές για την καθημερινότητά μας.
Πρέπει να στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανθρώπους με προσόντα, γιατί τελικά, οι ευρωεκλογές αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να διασφαλίσουμε ότι το Κοινοβούλιο θα αποτελείται από αντιπροσωπευτικούς Ευρωπαίους πολίτες και θα γεφυρώσει αυτό το χάσμα μεταξύ της λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες και αυτών που πραγματικά θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα