Θετικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τη σημαντική αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας εν αναμονή επίσης και της απόφασης για τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η BOJ αύξησε την Τρίτη τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και ακύρωσε την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, στέλνοντας τον Nikkei πέρα από το όριο των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών στο 3,45% και 3,95%, αντίστοιχα. Το μονοετές LPR λειτουργεί ως βάση για τα περισσότερα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ το πενταετές LPR είναι το σημείο αναφοράς για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια ακινήτων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,3% την τελευταία ώρα συναλλαγών, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε περίπου 0,22% κλείνοντας στις 3.585,38 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,1% για να κλείσει στις 7.695,8 μονάδες, μια ημέρα αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια στο 4,35% για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σκαρφάλωσε κατά 1,28% στις 2.690,14 μονάδες, μετά από άνοδο 5,63% της Samsung Electronics, η οποία σημείωσε την καλύτερη ημέρα της από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 0,05% στις 891,45 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ήταν σε αργία σήμερα.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο κατά τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, αναμένονται μειώσεις επιτοκίων το 2024 και η αγορά θα αναζητήσει ενδείξεις για το συγχρονισμό τους. Το τρέχον εύρος στόχου επιτοκίων ομοσπονδιακών κεφαλαίων είναι μεταξύ 5,25% και 5,50%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες