Πτωτικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν από τα μάκρο που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ αρνητικά επέδρασε και η συμφωνία του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιαπωνίας για αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε βουτιά 1,5%, επηρεασμένος από τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανέτρεψε κατάφερε να κλείσει θετικά κατά 0,22% στις 3.569,99 μονάδες. Ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,7% για την εβδομάδα.

Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε κατά 0,26% χαμηλότερα στις 38.707,64 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,3% κλείνοντας στις 2.670,8 μονάδες. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας είπε ότι η χώρα «δεν βρίσκεται πλέον σε αποπληθωρισμό», ενώ οι αυξήσεις μισθών εκλήφθηκε ως σήμα ότι αναμένεται η Τράπεζα της Ιαπωνίας να αρχίσει να συσφίγγει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 1,91% στις 2.666,84 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 0,8% στις 880,46 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,56%, κλείνοντας στις 7.670,3 μονάδες και στο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα συνέχισαν να υποχωρούν περαιτέρω τον Φεβρουάριο, παρά τη μείωση ρεκόρ στο βασικό επιτόκιο των στεγαστικών δανείων τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,3% στις πόλεις πρώτης κατηγορίας, στις οποίες περιλαμβάνονται το Πεκίνο και η Σαγκάη.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 1% στις πόλεις πρώτης κατηγορίας, από 0,5% τον Ιανουάριο. Οι τιμές των νέων κατοικιών σε πόλεις δεύτερης και τρίτης κατηγορίας μειώθηκαν κατά 1,1% και 2,7% αντίστοιχα από έτος σε έτος.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Κίνας άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού για έβδομο μήνα. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε το επιτόκιο των μεσοπρόθεσμων δανειακών της δανείων στο 2,50% – ένα επιτόκιο που ισχύει από τα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες