Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία προφανώς αναμένει την απόφαση της Federal Reserve που θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά και τη δήλωση πολιτικής προκειμένου να διαγνώσει τις προθέσεις των επόμενων βημάτων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,15% στις 39.050 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,10% στις 5.173 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,06% στις 16.157 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Chipotle σημειώνει άνοδο 5%, μετά την ανακοίνωση της μεξικανικής αλυσίδας fast-casual για διάσπαση μετοχών 50 προς 1. Η αλλαγή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, εάν εγκριθεί από τους μετόχους.

Η Wall Street αναμένει την απόφαση πολιτικής της Fed, για την οποία δεν αναμένεται κάποια έκπληξη. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα επιδιώξουν να εκμαιεύσουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και τον χρόνο των μειώσεων των επιτοκίων, με πολλούς να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο. Ωστόσο, η προσδοκία για μείωση τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

«Παρά το γεγονός ότι η αγορά εξακολουθεί να τιμολογεί σχεδόν τρεις περικοπές για το έτος, η αίσθηση είναι ότι μπορεί να υπάρξουν μόνο δύο, ειδικά δεδομένων των πρόσφατων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό», σχολίασε ο Gargi Chaudhuri, επικεφαλής του iShares Investment Strategy στην BlackRock. «Μια ελαφρά αλλαγή στη στάση ορισμένων μελών της FOMC θα μπορούσε να το καταστήσει δυνατή μια αναθεώρηση για το χρονοδιάγραμμα του 2024», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, τώρα, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 1,6% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA). Η κάμψη εμφανίζεται παράλληλα με την άνοδο του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων 30 ετών, το οποίο έχει σκαρφαλώσει από το 6,84% στο 6,97%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street