Με την Nvidia να συνεχίζει να δίνει τον τόνο στη Wall Street, οι αμερικανικοί δείκτες δέχονται πιέσεις σήμερα, εν αναμονή επίσης και των αποφάσεων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,11% στις 38.832 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,23% στις 5.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58% στις 16.005 μονάδες.

Σε «ρυθμιστή» κλίματος παραμένει και σήμερα η Nvidia, η οποία υποχωρεί περίπου 1,8%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα από το πρώτο της συνέδριο GTC. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang αποκάλυψε το πιο πρόσφατο τσιπ AI της Nvidia, με την ονομασία Blackwell, το οποίο ανέδειξε ως σημαντικά πιο ισχυρό διάδοχο των τσιπ της που τροφοδοτούν μια πληθώρα λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεδομένου του ότι η μετοχή είχε σημειώσει ράλι περισσότερο από 78% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ενδεχομένως δελεάζει τους επενδυτές να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη μετά την είδηση του νέου τσίπ.

Επίσης, η Super Micro Computer, ένας εκ των κύριων προμηθευτών για τη δημιουργία διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia, υποχωρεί περισσότερο από 9%. Οι μετοχές έχουν σημειώνει αύξηση άνω του 250% φέτος λόγω του ενθουσιασμού της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα η μετοχή να προστεθεί στον S&P 500 τη Δευτέρα.

Το βλέμμα στη Fed

Παρόλα αυτά, η Wall Street αναμένει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed, η οποία θα ολοκληρωθεί με μια ανακοίνωση την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η προσδοκία για μείωση τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

«Η συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση για την αγορά, ιδιαίτερα εάν η Fed δώσει το μήνυμα ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν σταθερά, έστω και για λίγο περισσότερο», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ό,τι χρειάζεται για να επιτρέψει σε αυτή την αγορά να απορροφήσει κέρδη και να εδραιωθεί πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων».

Στα μάκρο της ημέρας, η έναρξη νέων κατοικιών και η έκδοση οικοδομικών αδειών επιταχύνθηκαν με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι ιδιόκτητες εκκινήσεις ανήλθαν συνολικά στα 1,521 εκατομμύρια τον μήνα, αυξημένες κατά 10,7% από τον Ιανουάριο και 5,9% από πέρυσι. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούσαν ότι δεν θα ξεπερνούσαν τα 1,43 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street