Η Microsoft προχώρησε στα αποκαλυπτήρια των Surface Pro 10 και Surface Laptop 6, δύο φορητών υπολογιστών προορισμένους για χρήση από επιχειρήσεις. Το νέο στοιχείο που εισάγουν οι συγκεκριμένοι υπολογιστές είναι το αποκλειστικό κουμπί για την ενεργοποίηση του AI ψηφιακού βοηθού Copilot στο πληκτρολόγιο για γρήγορη πρόσβαση στο chatbot.

Ήταν κάτι το οποίο η αμερικανική εταιρεία είχε προαναγγείλει ήδη από τον Ιανουάριο. Η προσθήκη του κουμπιού, στα αριστερά των πλήκτρων βέλους, αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αλλαγή στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή εδώ και δεκαετίες.

Η Microsoft φέρνει AI βοηθό στην κυβερνοασφάλεια

Αν και η Microsoft δεν είναι ο μεγαλύτερος πωλητής υπολογιστών – αυτή η διάκριση ανήκει στη Lenovo – είναι ο πάροχος του πιο δημοφιλούς λειτουργικό συστήματος, των Windows. Η Lenovo έχει ήδη ανακοινώσει τους δικούς της με πλήκτρο Copilot, όπως και η Dell και η HP.

Επιπλέον, η σειρά υπολογιστών Surface αποτελούσε παραδοσιακά το μέσο επίδειξης της Microsoft για το τί μπορεί να κάνει ένα μηχάνημα με λειτουργικό σύστημα Windows. Πλέον, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης η Microsoft επιχειρεί να δείξει την ευκολία χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Ουσιαστικά, με την πληκτρολόγηση λέξεων ή μιας φράσης στο Copilot, το οποίο βασίζεται στα μοντέλα AI της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, οι διακομιστές σε μακρινά κέντρα δεδομένων εκτελούν την απαραίτητη υπολογιστική εργασία για να δημιουργήσουν μια απάντηση.

Η Microsoft ονομάζει αυτά τα νέα μηχανήματα υπολογιστές AI. Οι νέοι φορητοί υπολογιστές «φοράνε» επεξεργαστές Core Ultra της Intel που περιέχουν ειδική μηχανή νευρωνικής επεξεργασίας ή NPU.

Όταν αυτές οι NPU βρίσκονται σε υπολογιστή, τα οφέλη περιλαμβάνουν ταχύτερες αποκρίσεις και καλύτερη ασφάλεια. Πρόσφατα προστιθέμενα χαρακτηριστικά AI στα Windows 11, όπως αυτόματη μεταγραφή ήχου και προσομοίωση οπτικής επαφής κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, εκτελούνται στο NPU, το οποίο ελευθερώνει το υπόλοιπο τσιπ για άλλες εργασίες.

Το λανσάρισμα των νέων φορητών υπολογιστών έρχεται δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα από την Apple νέων φορητών υπολογιστών MacBook Air που συνοδεύονται από αναβαθμισμένο επιταχυντή Neural Engine στο προσαρμοσμένο τσιπ M3.

Τα νέα Surface Pro και το Surface Laptop ξεκινούν από τα 1.199 δολάρια και μπορούν να διαμορφωθούν με έως και 64 GB μνήμης RAM και 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία