Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε το Σάββατο την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας που άφησε πίσω της τουλάχιστον 115 νεκρούς.

Ο Ερντογάν απειλεί πως θα στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου και το Ισραήλ του λέει να σωπάσει

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημόσια συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη, ανεξάρτητα από ποιον προέρχεται ή ποιος είναι ο δράστης».

Το AFP μεταδίδει ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συμμερίζεται τον πόνο της Ρωσίας, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει καταβάλει σημαντικές διπλωματικές προσπάθειες για να προσπαθήσει να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Τουρκία συνέβαλε καθοριστικά στη διαμεσολάβηση για τη συμφωνία για τον διάδρομο σιτηρών ενώ έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών, τους οποίους θεωρεί τρομοκρατικές ομάδες εντός της Συρίας και του Ιράκ.

Σοκ στη διεθνή κοινότητα

Σοκαρισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινότητα, μετά την άγρια τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

O ρώσος πρόεδρος, ενημερώθηκε από την υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό.

Ενδεικτικό ήταν το σκληρό μήνυμα του πρώην προέδρου της Ρωσίας και επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος αφενός ξεκαθάρισε πως στον θάνατο η Μόσχα θα απαντήσει με θάνατο, ενώ δεν παρέλειψε -πριν γίνει γνωστή η ταυτότητα των δραστών- πως εάν κρύβεται η Ουκρανία από πίσω, θα την αφανίσουν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω