Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, βρέθηκε στο στόχαστρο του Ίλον Μασκ τις προηγούμενες μέρες για το φιλανθρωπικό της έργο. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι θα δωρίσει 640 εκατομμύρια δολάρια σε 361 οργανισμούς, ανέφερε το Business Insider

Η δωρεά είναι υπερδιπλάσια από τα 250 εκατομμύρια δολάρια που είχε αρχικά δεσμευτεί να δώσει πέρυσι.

Amazon: Η Μακένζι Σκοτ, πρώην Μπέζος, πούλησε μετοχές αξίας 10 δισεκατομμυριών δολαρίων

Η Lever for Change, η οργάνωση που βοήθησε η Σκοτ με τις φιλανθρωπικές δωρεές της, αναφέρει ότι 279 μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα λάβουν 2 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, ενώ οι υπόλοιποι 82 οργανισμοί θα λάβουν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας.

Σύμφωνα με την Lever for Change, η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων «αρχικά είχε προγραμματιστεί για 250 δωρεές 1 εκατομμυρίου δολαρίων το καθένα. Αλλά υπό το πρίσμα «της απίστευτης δουλειάς αυτών των οργανισμών, όπως κρίθηκε από τους συναδέλφους τους και τους εξωτερικούς συμμετέχοντες, η ομάδα χορηγών αποφάσισε να επεκτείνει τη δεξαμενή των ευεργετηθέντων και το ποσό της δωρεάς».

Η τεράστια δωρεά της Σκοτ έρχεται εβδομάδες αφότου ο Μασκ επέκρινε το φιλανθρωπικό της έργο

«Οι “σούπερ πλούσιες πρώην σύζυγοι που μισούν τον πρώην σύζυγό τους” πρέπει να αναγράφονται στους “Λόγους για τους οποίους πέθανε ο Δυτικός Πολιτισμός”», είπε ο Μασκ σε μια… έξαλλη ανάρτησή του στο X στις 6 Μαρτίου, η οποία έχει πλέον διαγραφεί.

Η Μακένζι Σκοτ είναι φιλάνθρωπος, συγγραφέας και πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 25 χρόνια. Ως μέρος του διαζυγίου τους το 2019, έλαβε μερίδιο 4% στο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής.

Τον Μάιο του 2019, λίγο αφότου ανακοίνωσε τους όρους του διαζυγίου στο τότε Twitter, υπέγραψε το Giving Pledge, υποσχόμενη να χαρίσει τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας της κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται Yield Giving, η Σκοτ μοιράζεται λεπτομέρειες των 14,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει δώσει από το 2020 σε σχεδόν 1.600 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή