«Οι “σούπερ πλούσιες πρώην σύζυγοι που μισούν τον πρώην σύζυγό τους” θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους “Λόγους για τους οποίους πέθανε ο Δυτικός Πολιτισμός”», έγραψε ο Ιλον Μασκ σε μια καυστική ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, αναφερόμενος στην πρώην σύζυγο του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ.

Ο Μασκ με την πιο πάνω ανάρτησή του απάντησε σε έναν άλλο χρήστη που είπε ότι η Σκοτ έδινε χρήματα σε οργανισμούς που «ασχολούνται με ζητήματα φυλής ή/και φύλου».

Τesla: «Καυτές» περιπέτειες του Μασκ με το mega-εργοστάσιο της Γερμανίας

Λίγο αργότερα ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX  διέγραψε την περιβόητη αυτή ανάρτηση….

Δεν είναι σαφές γιατί ο Μασκ ξεχώρισε ιδιαίτερα την Σκοτ, αλλά δημοσίως έχει παραδεχτεί ότι είναι ένθερμος επικριτής των προσπαθειών προώθησης της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης.

«Η DEI (σ.σ αρκτικόλεξο από τις λέξεις διαφορετικότητα, ισότητα και συμπερίληψη) είναι απλώς μια άλλη λέξη για τον ρατσισμό. Ντροπή σε όποιον το χρησιμοποιεί», έγραψε ο Μασκ στο X τον Ιανουάριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ επικρίνει τη Σκοτ για τη φιλανθρωπία της.

Τον Μάιο του 2022, ο Μασκ είπε ότι σχεδίαζε να ψηφίσει Ρεπουμπλικανούς επειδή πίστευε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είχε σνομπάρει τις εταιρείες του Τesla και Space X. Κατά τον Μασκ, οι εταιρείες του παραγκωνίστηκαν εν μέρει επειδή η Σκοτ είχε κάνει δωρεές σε «πολιτικές επιτροπές που παρίσταναν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα».

«Είναι ασφαλές να πούμε ότι η Μακένζι Σκοτ δεν είναι ακριβώς μεγάλη θαυμάστρια του πρώην συζύγου της. Δυστυχώς, πολλοί άλλοι παγιδεύονται στα διασταυρούμενα πυρά», είχε γράψει ο Μασκ σε μια ανάρτησή του στο X εκείνη την εποχή.

Η Σκοτ ήταν παντρεμένη με τον Μπέζος για 25 χρόνια πριν οριστικοποιήσουν το διαζύγιό τους το 2019. Η Σκοτ έλαβε μετοχές της Amazon αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους όρους διακανονισμού του διαζυγίου τους.

Από τότε, η Σκοτ έχει κάνει πάταγο με τη φιλανθρωπική δράση της.

Το 2022, σε μια ανάρτησή της είχε δηλώσει πως είχε δωρίσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε «343 οργανισμούς που υποστηρίζουν τις φωνές και τις ευκαιρίες ανθρώπων από κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται». Οι δωρεές της Σκοτ εκείνη τη χρονιά περιλάμβαναν 275 εκατομμύρια δολάρια στο Planned Parenthood, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που παρέχει αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους φιλάνθρωπους, οι οποίοι διανέμουν χρηματοδότηση για λόγους που επιβάλλουν συγκεκριμένες απαιτήσεις αναφοράς, η Σκοτ έχει υιοθετήσει μια μη δεσμευτική προσέγγιση για την προσφορά της. Αυτή η τακτική της έχει κερδίσει τα εύσημα από οργανισμούς που απολαμβάνουν την αυτονομία που τους έχει δώσει.

«Τα πιο αγαπημένα δώρα είναι σίγουρα εκείνα που είναι απεριόριστα, επειδή ένα σύνθετο πανεπιστήμιο έχει μια μεγάλη ποικιλία αναγκών», δήλωσε στο Associated Press η Ruth Simmons, η τότε πρόεδρος του Prairie View A&M University.

Το πανεπιστήμιο έλαβε δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την Σκοτ το 2020, μια από τις μεγαλύτερες δωρεές που είχε λάβει ποτέ.

Η διαφορετική προσέγγιση του Μπέζος

Ο πρώην σύζυγος της Σκοτ, Τζεφ Μπέζος, έχει διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στο πού δίνει δωρεές. Τον Νοέμβριο του 2022 δήλωσε στο CNN ότι ενώ σχεδίαζε να χαρίσει τον πλούτο του, τού φάνηκε τόσο δύσκολο να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία όσο η δημιουργία της Amazon.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους νομίζω ότι μπορείς να κάνεις πράγματα με αναποτελεσματικό τρόπο. Επομένως, πρέπει να το σκεφτείς προσεκτικά και πρέπει να έχεις λαμπρούς ανθρώπους στην ομάδα», έχει δηλώσει στο CNN ο Μπέζος, αναφερόμενος στο ζήτημα των φιλανθρωπικών δωρεών σε ιδρύματα.

Με τη φιλανθρωπία ασχολείται και ο Μασκ. Το 2021, δώρισε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla στο Ίδρυμα Μασκ, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ξεκίνησε με τον αδελφό του, Κίμπαλ, το 2002.

Το ίδρυμα έχει κάνει δωρεές για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξερεύνησης του διαστήματος και της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Η ομάδα δώρισε 160 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς το 2021, συμπεριλαμβανομένων 55 εκατομμυρίων δολαρίων στο νοσοκομείο St Jude Children’s Research Hospital, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή