H αφύπνιση από την Moody’s

·         Η «ψυχρολουσία» από την Moody’s ταρακούνησε την αγορά και φυσικά την κυβέρνηση.

·         Βέβαια όσοι παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στα διεθνή χρηματιστήρια γνώριζαν πως ήταν δύσκολο, ο σκληρός οίκος αξιολόγησης να δώσει την επενδυτική βαθμίδα.

·         Έξι μήνες μετά την διπλή αναβάθμιση που «πανηγυρίστηκε» δεόντως στην χώρα και έδωσε πρόσθετα καύσιμα στον Γενικό Δείκτη.

·         Ωστόσο, το χαστούκι αυτό έχει και την θετική πλευρά του.

·         Και αυτή δεν είναι άλλη από την αφύπνιση των κυβερνώντων, οι οποίοι φαίνεται να επαναπαύονται στις δάφνες τους…

·         Αλλά και όσων πιστεύουν ότι όλα πηγαίνουν πρίμα. Και πως ότι γίνεται είναι καλώς καμωμένο…

·         Βέβαια, όπως παρατηρούν άνθρωποι του επιχειρείν, η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζεται σαν να έχει ανακτήσει πλήρως την επενδυτική βαθμίδα.

·         Κάτι που αποτυπώνεται και στο αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως σας έχουμε γράψει επανειλημμένα από αυτήν εδώ τη στήλη…

—————-

Πού κάνουν ουρές και πού… «σκοτώνουν μύγες»

·         Οι χειμερινές εκπτώσεις τελείωσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες και το εμπόριο έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

·         Παρότι η εποχή δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, φίλος επιχειρηματίας μας μετέφερε μια ενδιαφέρουσα εικόνα για την εμπορική κίνηση.

·         Τα καταστήματα που δουλεύουν καλά, λέει, είναι όσα ασχολούνται με αθλητικά είδη και όσα ανήκουν σε γνωστές αλυσίδες μόδας.

·         Σε κάποια μάλιστα σχηματίζονται και… ουρές.

·         Τα υπόλοιπα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αφού οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της πίεσης που δέχονται τα εισοδήματα από την γενικευμένη ακρίβεια.

·         Όλοι πλέον περιμένουν την πασχαλινή, όπου παραδοσιακά αυξάνεται η ζήτηση για να τεστάρουν τις αντοχές τους.

·         Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν νέες ανακατατάξεις το επόμενο διάστημα…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino