Άνοδο άνω του 4% κατέγραψαν την Τρίτη οι μετοχές της Trump Media & Technology Group, στο ντεμπούτο τους στον Nasdaq, το οποίο έρχεται περισσότερα από δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσής της με μια εταιρεία με λευκή επιταγή.

Ντόναλντ Τραμπ: Οι μεγιστάνες που τον βοήθησαν να γλιτώσει την κατάσχεση

Στα 70,46 δολάρια, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανήλθε σε 9,55 δισ. δολάρια σε μη απομειωμένη βάση. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με το νέο ticker «DJT» διακόπηκε για λίγο αμέσως μετά το καμπανάκι έναρξης λόγω της μεταβλητότητας.

Η πλειοψηφική συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ στην TMTG αποτιμήθηκε τελευταία στα 5,55 δισ. δολάρια, αν και οι περιορισμοί δέσμευσης για έξι μήνες θα μπορούσαν να τον εμποδίσουν να πουλήσει ή να δανειστεί έναντι της συμμετοχής του.

Πάντως αναλυτές εκτιμούν ότι η υψηλή αυτή αποτίμηση αποτελεί περισσότερο «ένα υποκατάστατο για τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του Τραμπ παρά μια λογική εκτίμηση των υποκείμενων επιχειρηματικών προοπτικών».

Οικονομικά προβλήματα για τον Τραμπ

Ο Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές δίκες στην κούρσα του για την προεδρία των ΗΠΑ, αγωνίζεται να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία και τα νομικά του έξοδα.

Εν τω μεταξύ, η παύση μιας απόφασης που θα εμπόδιζε τις αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης να κατάσχουν τα περιουσιακά του στοιχεία έδωσε στον Τραμπ κάποια οικονομική ανάσα, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ταμείο πολέμου για την προεκλογική εκστρατεία και να διατηρήσει ανέπαφη την αυτοκρατορία ακινήτων του.

Η συμφωνία θα εισφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στην Truth Social, η οποία είχε χάσει 10,6 εκατομμύρια δολάρια από τις δραστηριότητές της τους πρώτους εννέα μήνες του 2023.

Η εταιρεία παρέχει επίσης έναν τρόπο για τους υποστηρικτές του Τραμπ να ποντάρουν στην αναγέννησή του ως πολιτική προσωπικότητα, όπως αποδεικνύεται από τις μετοχές της εταιρείας-κελύφους Digital World Acquisition που σχεδόν τριπλασίασαν την αξία τους φέτος.

Οι επόμενες κινήσεις

Σημειώνεται ότι η Digital World ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι ο Τραμπ μπορεί να εκχωρήσει το μερίδιό του στην Truth Social και να σταματήσει οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαχείρισή της, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Η εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού υπέγραψε τη συμφωνία συγχώνευσής της με την εταιρεία του Τραμπ τον Οκτώβριο του 2021 και έκτοτε έχει καταστεί στόχος ερευνών από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών για ανακριβείς γνωστοποιήσεις.

Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από ένα μήνα αφότου η ρυθμιστική αρχή έδωσε το πράσινο φως για τη συμφωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή