Στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μετά την αποκάλυψη του ΒΗΜΑτος για τη «μονταζιέρα» στα Τέμπη, αναφέρεται το Bloomberg.

Αποκάλυψη για Τέμπη – «Αλλοιώθηκαν οι διάλογοι του σταθμάρχη τη νύχτα της τραγωδίας»

Πρόταση μομφής

Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι η κυβέρνηση δέχεται επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την αναφορά ότι παραποίησε πληροφορίες σχετικά με το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας.

«Τέσσερα από τα οκτώ κόμματα της αντιπολίτευσης υπέγραψαν την Τρίτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση. Όμως το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία 158 βουλευτών στο κοινοβούλιο των 300 εδρών της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα οι βουλευτές θα καταψηφίσουν την πρόταση», σημειώνει το Bloomberg.

Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος

Το οικονομικό πρακτορείο αναφέρεται αναλυτικά στο δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος, σημειώνοντας: «Δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” ανέφερε την Κυριακή ότι αμέσως μετά τη σύγκρουση διέρρευσε η ηχογράφηση μιας συνομιλίας πριν από το δυστύχημα μεταξύ του σταθμάρχη στη Λάρισα και του οδηγού ενός από τα τρένα, η οποία είχε μονταριστεί για να δείξει ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος».

Η διαδικασία στη Βουλή

Αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία, το Bloomberg σημειώνει: «”Κάθε φορά που η κυβέρνηση αποτυγχάνει, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, στο κοινοβούλιο την Τρίτη. Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί μια “συγκάλυψη”, είπε, αναφερόμενος στην άποψη της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

»Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στα αίτια της καταστροφής σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την πολιτική ευθύνη. Η αντιπολίτευση φαίνεται πως ασκεί πίεση στην κυβέρνηση ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

»Η κυβέρνηση λέει ότι οι δικαστές που χειρίζονται την έρευνα για το δυστύχημα έχουν ολόκληρες, αμοντάριστες συνομιλίες που σημαίνει ότι η έρευνα δεν έχει διαστρεβλωθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέρει επίσης ότι παρόμοια έκθεση για υποτιθέμενη διαρροή και επεξεργασία συνομιλιών δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2023.

»Ο Στέφανος Κασελάκης της αντιπολίτευσης, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη Βουλή, ζήτησε την Κυριακή να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης για να ανοίξει ο δρόμος για γενικές εκλογές.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε τελευταία φορά πρόταση μομφής τον Ιανουάριο του 2023 για σκάνδαλο κατασκοπείας και επέζησε. “Χαιρετίζουμε την πρόταση”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στους βουλευτές. Το Κοινοβούλιο θα δώσει την απάντησή του στην πρόταση που θα συζητηθεί τις επόμενες τρεις ημέρες και ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες ευρωεκλογές, είπε», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα