Ένα πολύπλευρο αναπτυξιακό πλάνο «τρέχει» η Ιntracom Properties, ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου Ιntracom στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, στοχεύοντας σε πρώτη φάση να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Λίγο πριν βρεθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό μέσω της απορρόφησης της Κλουκίνας-Λάππας (KΛΜ), η Intracom Properties ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στον ανερχόμενο κλάδο της φοιτητικής στέγης στη λογική των «κλινών» (Student Accommodation).

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΟΤ ο κος Σωτήρης Μπακαγιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προχωρά ένα νέο project μικτής χρήσης στην περιοχή του Ταύρου, επαναχρησιμοποιώντας στην ουσία ένα από τα ακίνητα που απέκτησε αγοράζοντας την Κλουκίνας – Λάππας.

Συγκεκριμένα ένα κτίριο αποθηκών της Mothercare, συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ., θα μετατραπεί σε συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών με 64 διαμερίσματα, ενώ στο ίδιο ακίνητο θα αναπτυχθούν και γραφειακοί χώροι. Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Παράλληλα, χρήση θα αλλάξει και το αυτοτελές κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., επίσης στον Ταύρο. Άλλωστε η επαναχρησιμοποίηση κτιρίων είναι βασικό στοιχείο στην επενδυτική φιλοσοφία της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο ακίνητο τυχαίνει να βρίσκεται απέναντι σχεδόν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής.

Επίσης στο χαρτοφυλάκιο της ΚΛΜ περιλαμβάνονται δύο κορυφαία επενδυτικά ακίνητα στην Ερμού. Το πρώτο στην Ερμού 44 – 46 (800 τ.μ.) είναι μισθωμένο στην Adidas και το δεύτερο στο νούμερο 47 (1.438 τ.μ.) στην Inditex και στεγάζει κατάστημα ZARA. Για το δεύτερο η εταιρεία έκλεισε καινούργιο συμβόλαιο μίσθωσης με τον ισπανικό κολοσσό της γρήγορης μόδας.

Ας σημειωθεί ότι από την εξαγορά της ΚΛΜ, η αξία των ακινήτων που περιήλθε στην κατοχή της Intracom Properties ανέρχεται στα 48 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία ακινήτων έχει αγοράσει το πρώην εργοστάσιο LARO, ένα μεγάλο βιομηχανικό κτίριο στη Λυκόβρυση, για το σχεδιάζεται η ανάπτυξη αποθηκευτικών χώρων προς μίσθωση.

Το εναλλακτικό project στη Μύκονο

Την ίδια ώρα ο τουριστικός τομέας συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην επενδυτική ατζέντα της εταιρείας. Εκτός από την εξαγορά του μοναδικού ξενοδοχείου 4 αστέρων στα Κουφονήσια, το οποίο σήμερα είναι 50 κλειδιών, κάτι που αναμένεται να αλλάξει, καθώς στα σχέδια της εταιρείας είναι να το επεκτείνει, η Intracom Properties σχεδιάζει να αναπτύξει και κτίρια στέγασης προσωπικού στη Μύκονο, καθώς όπως είπε ο κος Μπακαγιάννης, οι ανάγκες του ξενοδοχειακού κλάδου σ’ αυτόν τον τομέα είναι μεγάλες.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει και σε άλλες τουριστικές επενδύσεις σε εναλλακτικές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, εφόσον βρεθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Η «προίκα»

Το μεγαλύτερο σε αξία ακίνητο (44,1 εκατ. ευρώ) που έχει μεταβιβαστεί στην Intracom Properties από την Intracom Holdings βρίσκεται στην Παιανία. Εκεί σε οικόπεδο 66 στρεμμάτων βρίσκονται κτήρια γραφείων συνολικής επιφάνειας 30,377 τ.μ..

Το χαρτοφυλάκιό της Intracom Properties συμπληρώνουν τα ακίνητα στο Μαρούσι (εύλογης αξίας 3,6 εκατ. ευρώ), στις οδούς Αδρανείου και Παπαδά στην περιοχή των Ελληνορώσων (13,9 εκατ. ευρώ) και ένα αυτοτελές βιομηχανικό κτήριο στην Ξάνθη, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις