Θα γινόσασταν μέλος μιας «καυτής» εταιρείας τεχνολογίας που έχει πενταπλασιάσει τα κεφάλαιά της σε τρία χρόνια και πληρώνει μέσο μισθό σχεδόν 600.000 δολάρια; Πριν απαντήσετε, σκεφτείτε το εξής: Η εταιρεία είναι η OnlyFans, ο συνδρομητικός ιστότοπος που είναι γνωστός για το… ακατάλληλο περιεχόμενο του.

Η ψυχαγωγία ενηλίκων—συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας και των σεξουαλικών παιχνιδιών—είναι μια παγκόσμια βιομηχανία 58,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξής της εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 96,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2032, σύμφωνα με την Allied Market Research.

Οι περισσότερες από τις ανοιχτές θέσεις εργασίας σε αυτές τις εταιρείες δεν είναι αυτό που νομίζετε. Στις αγγελίες αναζήτησης προσωπικού στη μητρική εταιρεία του Pornhub και σε παρόμοιες επιχειρήσεις, κυριαρχούν τίτλοι όπως «ανώτερος χρηματοοικονομικός λογιστής», «αντιπρόσωπος ανάπτυξης πωλήσεων» και «προγραμματιστής λογισμικού full-stack».

Σε μια εποχή όπου ένας τεράστιος όγκος περιεχομένου για ενήλικες δημιουργείται από χρήστες και στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του από την τεχνητή νοημοσύνη, αφθονούν ευκαιρίες καριέρας για πλήρως… ντυμένους επαγγελματίες και μάλιστα με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal.

«Έχουμε χρηματοδότηση από επενδυτές και προσλαμβάνουμε ενεργά», λέει ο Spencer Heilner, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SirenAI, η οποία δημιουργεί διαδραστικούς εικονικούς συντρόφους. Πρώην σύμβουλος του Boston Consulting Group με πτυχίο από το Brigham Young University, ο Heilner ταιριάζει με το εκπληκτικό νέο μοντέλο βιομηχανίας.

Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για… «λευκά κολλάρα»

Η startup του διπλασίασε τους τελευταίους τρεις μήνες το προσωπικό της και πλέον απασχολεί περίπου 25 άτομα. Πολλοί επαγγελματίες του «λευκού κολλάρου» λένε ότι η εργασία σε μια εταιρεία ψυχαγωγίας ενηλίκων δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή, αλλά ήταν η καλύτερα αμειβόμενη ή η μόνη διαθέσιμη επιλογή.

«Δεν υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες που κάνουν προσλήψεις  και αυτό κάνει τα άτομα που αναζητούν εργασία πιο δεκτικά στο να αναλάβουν ρόλο σε έναν κλάδο που τους ενδιαφέρει λιγότερο», λέει στη Wall Street Journal, ο Matt Massucci, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προσλήψεων Hirewell, η οποία πρόσφατα εξέτασε μια σύμβαση με μια πορνογραφική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που χρειάζεται μηχανικούς. Η εταιρεία προσλαμβάνει προσωπικό για εταιρείες προϊόντων κάνναβης και τυχερών παιχνιδιών, αλλά αποφάσισε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί με δραστηριότητες με περιεχόμενο για ενηλίκους.

Όσοι αναζητούν εργασία και έχουν εργαστεί ως προσωπικό γραφείου σε επιχειρήσεις της βιομηχανίας του σεξ δηλώνουν ότι τα πακέτα αποζημίωσης μπορεί να είναι γενναιόδωρα—δεν ταιριάζουν πάντα με τους βασικούς μισθούς στα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας.

Λένε επίσης ότι η μετάβαση σε «κανονικές» σταδιοδρομίες αργότερα μπορεί να είναι μια δύσκολη εξίσωση επειδή στιγματίζονται από τους υποψήφιους εργοδότες.

Ίσως αυτό ήταν που ώθησε πολλές επιχειρήσεις ψυχαγωγίας ενηλίκων να υιοθετήσουν πλέον μη περιγραφικά εταιρικά ονόματα  προσφέροντας έτσι στους πρώην υπαλλήλους τους ένα φύλλο συκής. Για παράδειγμα, η μητρική εταιρεία του Pornhub και του YouPorn άλλαξε το όνομά της σε Aylo πέρυσι, αφού εξαγοράστηκε από μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων για ένα αδιευκρίνιστο ποσό. Παλαιότερα ονομαζόταν MindGeek. Όπως και ο κατασκευαστής σεξουαλικών παιχνιδιών Doc Johnson που πλέον ονομάζεται επίσημα Health Devices Corp….

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή