Ώθηση στην εκστρατεία για την επανεκλογή του αναμένεται να λάβει από τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Κλίντον ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συγκέντρωση περισσότερων από 25 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του καμπάνια.

ΗΠΑ: Δεν έχει γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους και σιδηροδρόμους – Το σχέδιο Μπάιντεν

Η εκδήλωση

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μπάιντεν και οι δύο Δημοκρατικοί πρώη πρόεδροι των ΗΠΑ θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση που θα συντονίσει ο παρουσιαστής του «The Late Show» Στίβεν Κόλμπερτ στο Radio City Music Hall μπροστά σε χιλιάδες καλεσμένους, σε αυτό που η εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν δήλωσε ότι θα είναι ο πιο επιτυχημένος πολιτικός έρανος στην ιστορία.

Έχει προγραμματιστεί να εμφανιστούν οι μουσικοί Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo και Lea Michele, ενώ ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι παρευρισκόμενοι θα φωτογραφηθούν με τους τρεις προέδρους από τη φωτογράφο-σταρ Annie Leibovitz.

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, καλείται να διαψεύσει τις ανησυχίες σχετικά με την ηλικία και την ικανότητά του για μια δεύτερη τετραετή θητεία. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos δείχνουν ότι η δημοτικότητά του είναι στο 40% και ότι η κούρσα με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι 77 ετών, είναι αμφίρροπη ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν και ο Ομπάμα έφτασαν μαζί στο Air Force One στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Πέμπτης.

Εισιτήρια για όλα τα βαλάντια

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση της Πέμπτης κοστίζουν από 250 έως 500.000 δολάρια, σύμφωνα με έναν Δημοκρατικό που γνωρίζει λεπτομέρειες. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι αναμένεται να παρευρεθούν. Η εκδήλωση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά η προεκλογική εκστρατεία σχεδιάζει να αναρτήσει περιεχόμενο από αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δωρητές μικρών ποσών μπορούν να πληρώσουν 25 δολάρια για να συμμετάσχουν σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τους τρεις άνδρες.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Κλίντον υποστηρίζουν σθεναρά την ηγεσία του προέδρου Μπάιντεν και προφανώς την ατζέντα του», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ. «Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να είναι οι τρεις τους μαζί».

Ο Μπάιντεν έχει επισκεφθεί όλες τις πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για τη μάχη μετά από μια φλογερή ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά ως επί το πλείστον έχει μιλήσει σε πολύ μικρότερα πλήθη, μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής για να δώσει έμφαση στις αλληλεπιδράσεις με τους απλούς Αμερικανούς. Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έχει επίσης διασχίσει τη χώρα.

Θα βοηθήσει η υποστήριξη από τον Ομπάμα;

Η επίδειξη υποστήριξης από τον Ομπάμα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Δημοκρατικούς, θα μπορούσε να ενισχύσει τον ενθουσιασμό ορισμένων νεαρών ψηφοφόρων και άλλων προοδευτικών που ψήφισαν τον Μπάιντεν το 2020, αλλά είναι εξοργισμένοι με τη σταθερή υποστήριξή του προς το Ισραήλ στην ισοπεδωτική επιχείρηση που διεξάγει εδώ και μήνες στη Γάζα.

«Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: η σημερινή εκδήλωση είναι μια μαζική επίδειξη δύναμης και μια αληθινή αντανάκλαση της δυναμικής για την επανεκλογή του ψηφοδελτίου Μπάιντεν-Χάρις», ανέφερε σε δήλωσή του ο συμπρόεδρος της εκστρατείας Τζέφρι Κάτζενμπεργκ.

Η προσπάθεια επανεκλογής του Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα από 53 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο και 10 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο στις 7 Μαρτίου. Ο Μπάιντεν συγκεντρώνει συστηματικά περισσότερα χρήματα από τον Τραμπ.

Ο Ομπάμα έχει εκφράσει ανησυχίες στον Μπάιντεν, ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει.

Ο πρώην πρόεδρος πέρασε πρόσφατα χρόνο στον Λευκό Οίκο, ετοιμάζοντας ένα βίντεο για την επέτειο της υπογραφής του Affordable Care Act, γνωστού και ως Obamacare. Ο Μπάιντεν διεξάγει σκληρή προεκλογική εκστρατεία για τις προσπάθειές του να ενισχύσει τον νόμο και κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι επιδιώκουν τον τερματισμό του.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε την εκδήλωση του Μπάιντεν με τον Ομπάμα και την Κλίντον για να απευθυνθεί και στους δικούς του υποστηρικτές. «Το καρτέλ Ομπάμα-Κλίντον πιστεύει ότι θα μας νικήσει αύριο, αλλά εγώ έχω κάτι που δεν θα έχουν ΠΟΤΕ», δήλωσε σε έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων την Τετάρτη, αναφερόμενος στους υποστηρικτές του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή