Να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στοχεύει η Κίνα, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα σε ξένους επενδυτές και προωθώντας την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, δήλωσε την Πέμπτη ο κορυφαίος νομοθέτης της χώρας Zhao Leji. Η Κίνα θα κάνει την τεχνολογική καινοτομία ένα νέο σημείο οικονομικής ανάπτυξης και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες σε αυτήν, τόνισε ο Zhao, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, στην εναρκτήρια ολομέλεια της ετήσιας συγκέντρωσης του Φόρουμ του Μποάο για την Ασία.

Ρωσία: Πόσο κόστισε στις μεγάλες πολυεθνικές η έξοδος – Αστρονομικές ζημιές

Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές αγαθών της Κίνας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 32 τρισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον Zhao. Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες έδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έκανε ένα λαμπρό ξεκίνημα της χρονιάς, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής καθώς προσπαθούν να στηρίξουν την ανάπτυξη εν μέσω αδυναμίας στον τομέα των ακινήτων και του αυξανόμενου χρέους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Ζάο υποσχέθηκε επίσης μεγαλύτερο άνοιγμα στις αγορές της χώρας για ξένους επενδυτές, με περαιτέρω μείωση της «αρνητικής λίστας» των τομέων που απαγορεύονται ή περιορίζονται οι επενδύσεις από ξένες εταιρείες χωρίς ειδική έγκριση.

Πολλές ξένες επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν τον κίνδυνο στις αλυσίδες εφοδιασμού και στις δραστηριότητες μακριά από την Κίνα. Οι εισερχόμενες άμεσες ξένες επενδύσεις συρρικνώθηκαν σχεδόν κατά 20% τους πρώτους δύο μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Νωρίτερα τον Μάρτιο, το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά πολιτικών για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης με  στόχο μεγέθυνσης περίπου 5% για το 2024, κάτι που τόνισε ο Zhao μετέφερε εμπιστοσύνη ότι η οικονομία της χώρας συνεχίζει να ανακάμπτει και να βελτιώνεται μακροπρόθεσμα. Η Κίνα αντιτάχθηκε στην προστασία και την αποσύνδεση του εμπορίου κατέληξε ο Ζάο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή