Η ειδική μονάδα της Bentley, Mulliner, έχει αρχίσει να κατασκευάζει νέα, λειτουργικά υποδείγματα του πιο επιτυχημένου αγωνιστικού της αυτοκινήτου. Τα νέα Speed Six θα κατασκευαστούν από την αρχή στο χέρι, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοί πριν από σχεδόν έναν αιώνα.

Τα αυτοκίνητα αυτής της σειράς θα είναι τα πρώτα Speed Six που κατασκεύασε η αυτοκινητοβιομηχανία από τότε που το αρχικό όχημα σταμάτησε να κυκλοφορεί στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Το εργοστασιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο κινούνταν από έναν ισχυρό κινητήρα 6,5 λίτρων που βοήθησε την ομάδα «Bentley Boys» να νικήσει στις 24 ώρες του Le Mans το 1929 και το 1930.

Bentley: Μείωση πωλήσεων το 2023 για την ιστορική μάρκα

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που το αυτοκίνητο ήταν σε παραγωγή, κυκλοφόρησαν 182 υποδείγματα, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την πρώτη Speed Six Continuation Series στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2022 και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει μια ντουζίνα ακόμα.

Το Robb Report υπολογίζει ότι τα περισσότερα από τα νέα Speed Six προορίζονται να παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά έχουν κατασκευαστεί για να οδηγούνται ακριβώς όπως τα πρωτότυπα αυτοκίνητα. Το καθένα κατασκευάζεται από την αρχή χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα σχεδιαγράμματα και τις σημειώσεις μηχανικών σαν εγχειρίδιο.

Η Bentley έχει ακόμα μερικά παλιά Speed Six, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούνται ως «πρότυπο» για τον έλεγχο διαστάσεων, υλικών και εξαρτημάτων, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η ομάδα του Mulliner χρησιμοποιεί εργαλεία, επισκευές και τεχνικές για την κατασκευή των αυτοκινήτων, γεγονός που εξηγεί γιατί χρειάζονται 10 μήνες για να κατασκευαστεί κάθε παράδειγμα.

Το πιο περίπλοκο εξάρτημα του οχήματος είναι ο εξακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος αποτελείται από περισσότερα από 600 ειδικά εξαρτήματα. Τα αυτοκίνητα παραγωγής πρόκειται επίσης να περιλαμβάνουν τις ίδιες βελτιώσεις που τους βοήθησαν να κερδίσουν στο Le Mans.

Και, επειδή η Bentley έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε πλήρη προσαρμογή για κάθε πελάτη  προσφέρει  προσωπικές πινελιές για το αυτοκίνητο δίνοντας στον κάθε αγοραστή την επιλογή των σωστών εσωτερικών και εξωτερικών φινιρισμάτων εποχής.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σειρά Speed Six Continuation Series έρχεται με μια πολύ υψηλή τιμή. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, η Bentley είπε ότι κάθε αυτοκίνητο θα κόστιζε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, ή περισσότερο από οκτώ φορές το αρχικό κόστος του καμπριολέ Continental GTC.

Φυσικά, δεδομένου ότι ολόκληρη η σειρά παραγωγής έχει εξαντληθεί, όποιος δεν κατάφερε να αρπάξει μια θέση στη λίστα αναμονής μπορεί να αναμένει να ξοδέψει ακόμη περισσότερα για να πάρει στα χέρια του ένα νέο Speed Six.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή