Ο Τζέφρι Ντόναλντσον, ο ηγέτης του μεγαλύτερου ενωτικού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, παραιτήθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα.

Ιρλανδία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ

Ο Ντόναλντσον, 61 ετών, είναι ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της βρετανικής περιφέρειας και ο μακροβιότερος βουλευτής της Βόρειας Ιρλανδίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, στο οποίο εξελέγη για πρώτη φορά το 1997. Είναι επίσης πρώην μέλος της Βουλής της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Ο πρόεδρος του κόμματος έλαβε επιστολή από τον βουλευτή Σερ Τζέφρι Ντόναλντσον, η οποία επιβεβαιώνει ότι του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες “ιστορικού χαρακτήρα” και αναφέρει ότι παραιτείται από την ηγεσία του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος με άμεση ισχύ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το DUP.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα στελέχη του κόμματος ανέστειλαν την ιδιότητα του μέλους του κ. Ντόναλντσον, εν αναμονή της έκβασης της δικαστικής διαδικασίας».

Συλλήψεις

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι ντετέκτιβ συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν 61χρονο άνδρα για «παλαιά σεξουαλικά αδικήματα».

Μια 57χρονη γυναίκα συνελήφθη επίσης και κατηγορήθηκε τότε «για υποβοήθηση και υποκίνηση πρόσθετων αδικημάτων». Και οι δύο πρόκειται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 24 Απριλίου, ανέφερε η αστυνομία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, το DUP και η αστυνομία δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των δύο ατόμων ή του θύματος. Αρνήθηκαν επίσης να αποκαλύψουν ποιες ήταν οι κατηγορίες και τι προκάλεσε τις συλλήψεις.

«Μια καταστροφική αποκάλυψη»

Ο βουλευτής του DUP Γκάβιν Ρόμπινσον, ο οποίος διορίστηκε προσωρινός ηγέτης του κόμματος, δήλωσε ότι το DUP έλαβε γνώση των ισχυρισμών αργά την Πέμπτη μετά από αναφορές ότι «ένα άτομο και ένα άλλο είχαν κατηγορηθεί – και μας έγινε σαφές ποιο ήταν αυτό το άτομο».

«Ήταν μια καταστροφική αποκάλυψη και προκάλεσε τεράστιο σοκ όχι μόνο για μένα προσωπικά ή τους συναδέλφους μου στο DUP, αλλά και για την κοινότητα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε ο Ρόμπινσον σε συνέντευξή του στο Sky News.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα