Η Entersoft ανακοίνωσε την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς από την εταιρεία Unity, θυγατρική της Verdalite, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση προσφερόμενο αντάλλαγμα διαμορφώνεται στα 8 ευρώ για κάθε μετοχή. Η Eurobank ενεργεί ως σύμβουλος της Unity για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης.

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο της ανακοίνωσης εδώ.

Γιατί η Entersoft μπήκε στο «στόχαστρο» του Πάνου Γερμανού

Η Entersoft ιδρύθηκε το 2002 από ανθρώπους με εμπειρία δεκαετιών στο χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις. Οι βασικοί της μέτοχοι ήταν βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της εταιρείας Computer Logic, ανάμεσά τους o Παντελής Νικολόπουλος (πρόεδρος του ΔΣ), ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (αντιπρόεδρος), ο Αντώνης Κοτζαμανίδης που διατελεί σήμερα διευθύνων σύμβουλος.

Πέρυσι ολοκλήρωσε 4 εξαγορές -GGSoft, SmartCV κατά 62%, SW RetailSoft, Infopower HR Solutions-, διευρύνοντας την παρουσία της σε νέες κάθετες αγορές. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έφερε μαζί της τις επιτυχημένες επενδύσεις όπως στην LogOn, την BIT Software Romania (75%), την Wedia που εξασφάλισε την είσοδό της στο e-commerce, της Optimum που της χορήγησε μια θέση στο λογισμικό Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, η Entersoft κάνει την είσοδό της στο όχημα της Olympia Group, με τη συνολική απόδοση για τους μετόχους να έχει ξεπεράσει το 600% τον Φεβρουάριο του 2024 από την ένταξη της Entersoft στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον Μάρτιο του 2020, σε βάθος περίπου μιας τετραετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις