Η πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε δήλωσε το Σάββατο ότι δεν θα παραιτηθεί μετά την έφοδο που έγινε στο σπίτι της στο πλαίσιο ερευνών για πιθανό παράνομο πλουτισμό και μη δήλωση ιδιοκτησίας πολυτελών ρολογιών.

Περίπου 20 υπάλληλοι της εισαγγελίας και 20 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της Μπολουάρτε το βράδυ της Παρασκευής και στο κυβερνητικό μέγαρο  το πρωί του Σαββάτου.

Αργεντινή: Σκάνδαλο με την αύξηση μισθών Μιλέι και Γερουσιαστών

«Ανέλαβα τα καθήκοντά μου με καθαρά χέρια και έτσι θα αποσυρθώ από την προεδρία το 2026», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας τις εφόδους «δυσανάλογο» μέτρο και «καταχρηστικό».

Ο πρωθυπουργός του Περού Γκουστάβο Αντριάνζεν επέκρινε επίσης τις επιδρομές, αναφέρει το Reuters. «Ο πολιτικός θόρυβος που γίνεται είναι σοβαρός, επηρεάζει τις επενδύσεις και ολόκληρη τη χώρα», έγραψε στο X. «Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ώρες είναι δυσανάλογες και αντισυνταγματικές ενέργειες».

Πριν από δύο εβδομάδες, οι εισαγγελείς άρχισαν προκαταρκτικές έρευνες μετά από δημοσίευμα του διαδικτυακού προγράμματος La-Encerrona ότι η πρόεδρος κατείχε πολλά ρολόγια Rolex.
Η έρευνα αποσκοπούσε στο να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν λόγοι για επίσημη έρευνα κατά του προέδρου.

Η Μπολουάρτε, η οποία ασκεί τα καθήκοντά της από τον Δεκέμβριο του 2022, έχει παραδεχθεί ότι κατέχει ρολόγια Rolex, τα οποία, όπως είπε, αγόρασε με χρήματα που κέρδισε από νεαρή ηλικία.

Το γραφείο του εισαγγελέα είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς την περασμένη Τετάρτη να πραγματοποιήσει έλεγχο των ρολογιών στο γραφείο της Μπολουάρτε και η πρόσφατη (έρευνα) είναι μια ακόμα σε μια μακρά ιστορία ερευνών για προέδρους και ανώτερους αξιωματούχους του Περού.

Το σπίτι της Μπολουάρτε βρίσκεται στη συνοικία Surquillo της Λίμα, λίγα χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο,  όπου εργάζεται.
«Το προσωπικό του κυβερνητικού μεγάρου  παρείχε όλες τις διευκολύνσεις για την επιμέλεια που ζητήθηκε από τη Γενική Εισαγγελία»,  ανέφερε η προεδρία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι αυτή διεξήχθη «κανονικά και χωρίς κανένα επεισόδιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη
Διεθνή |

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη

Δεδομένης της «πολύ υψηλής αβεβαιότητας», υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να δούμε τι συμβαίνει», είπε το μέλος ου εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ