Πρώην αρχηγός της αστυνομίας και μέλος της Βουλής των Λόρδων ανέφερε ότι δεν κατήγγειλε στις αρχές την κλεμμένη πιστωτική κάρτα της συζύγου του, επειδή ο κλέφτης… ξόδευε λιγότερα από εκείνη!

Μιλώντας στον παραδοσιακό άχρωμο και ανέκφραστο βρετανικό τόνο, ο Λόρδος Μακένζι του Φραμγουελγκέιτ άφησε άφωνο το ακροατήριο το οποίο δεν ήταν σίγουρο  αν αστειευόταν ή όχι καθώς περιέγραφε το περιστατικό στη Βουλή των Λόρδων.

Πιστωτική κάρτα: Μέσα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα μπορούν να κλέψουν το PIN σας

Ο μη-συνδεδεμένος, δηλαδή μη κομματικά ενταγμένος, λόρδος ανέφερε: «Σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις της γυναίκας μου στο Λονδίνο, της έκλεψαν την πιστωτική κάρτα.

«Παρακολούθησα τη χρήση της κάρτας και πρέπει να πω ότι δεν το κατήγγειλα στην αστυνομία, επειδή ο κλέφτης ξόδευε λιγότερα από εκείνη», είπε σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.

Η γραμματέας Οικονομικών του Σώματος, Βαρόνη Βέρε του Νόρμπιτον, απάντησε: «Νομίζω ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει πάντα να αναφέρει κανείς αυτά τα θέματα στην αστυνομία».

Ο Λόρδος Μακένζι είναι πρώην επικεφαλής επιθεωρητής στο Ντάραμ και ήταν επίσης πρόεδρος της Ένωσης Εποπτών Αστυνομίας για τρία χρόνια.

Η κάρτα είναι της δεύτερης συζύγου του Λόρδου

Ο Λόρδος Μακένζι, το 2008, εγκατέλειψε την για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες σύζυγό του Τζιν για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερή του, την Ντέμπι Γκλάιστερ, που η πρώην σύζυγός του περιέγραφε τότε ως «μια λεπτή κούκλα Barbie που μοιάζει με μπαστούνι».

Παλαιότερα ήταν μέλος των Εργατικών, αλλά εκδιώχθηκε από το κόμμα μαζί με άλλα δύο μέλη το 2013, με κατηγορίες ότι ανέλαβαν να προωθήσουν έναντι αμοιβής τα συμφέροντα εταιρείας, η οποία όμως δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, αλλά είχε επινοηθεί από δημοσιογράφους για τις ανάγκες «αποκαλυπτικού» ρεπορτάζ.

Οι διιωχθέντες ηχογραφήθηκαν από τους μυστικούς ρεπόρτερ που παρίσταναν τους λομπίστες να κομπορρημονούν για το πώς αποφεύγουν τους κανόνες της Βουλής των Λόρδων για να προωθήσουν τα συμφέροντα των πελατών τους.

Ο Λόρδος Μακένζι ανέβηκε μέσω της ιεραρχίας της αστυνομίας φτάνοντας να γίνει πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομικών Επιθεωρητών, και στη συνέχεια σύμβουλος του Τόνι Μπλερ για θέματα νόμου και τάξης. Εισήγαγε την ιδέα ενός μητρώου σεξουαλικών παραβατών. Έγινε μέλος της Βουλής των Λόρδων το 1998.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή