Εν μέσω μιας κυοφορούμενης κρίσης βρίσκονται οι νέοι Αμερικανοί, με το χρέος των πιστωτικών καρτών να πλήττει περισσότερο τους millennials και τους Gen Zers.

Από τότε που η Federal Reserve Bank άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια το 2022 για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, το χρέος των πιστωτικών καρτών για τους millennials και την Gen Z αυξήθηκε με υψηλότερο ρυθμό από άλλες γενιές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Intuit Credit Karma.

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν σημαντικά οι καθυστερήσεις πληρωμής πιστωτικών καρτών

Η μελέτη εξέτασε τα πιστωτικά αποτελέσματα 41 εκατομμυρίων πελατών και υπόλοιπα πιστωτικών καρτών για περίπου 80 εκατομμύρια άτομα τον Μάρτιο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2024. Το μέσο υπόλοιπο μιας πιστωτικής κάρτας για τους millennials —που είναι μεταξύ 27 και 41 ετών— έχει αυξηθεί 62% από τον Μάρτιο του 2022, με τα μέσα ανεξόφλητα υπόλοιπα να αυξάνονται από 2.000 σε 3.300 δολ. Εν τω μεταξύ, ο ρυθμός αύξησης ήταν πιο αργός για τη Gen Zers, που είναι μεταξύ 18 και 26 ετών.

Ωστόσο, το μέσο χρέος των πιστωτικών καρτών τους είναι υπερδιπλάσιο από αυτό των millennials, καθώς αυξήθηκε κατά 50% σε δύο χρόνια, από 4.500 δολάρια σε 6.700 δολάρια. «Όσοι δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν την πίστωση με υπευθυνότητα θα μπορούσαν να δυσκολευτούν να λάβουν άλλα προϊόντα δανείου, όπως ένα δάνειο αυτοκινήτου ή υποθήκη, που θα μπορούσε να τους εμποδίσει να επιτύχουν βασικά οικονομικά ορόσημα όπως η αγορά ενός σπιτιού», σχολίασε ο Rich Franks, επικεφαλής του Lightbox, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για τους τύπους πίστωσης για τους οποίους θα εγκρίνονταν. Και η πίστωση που λαμβάνουν αυτοί οι καταναλωτές πιθανότατα θα συνοδεύεται από υψηλότερα επιτόκια και κόστος, καθιστώντας δυσκολότερο για τους νεότερους καταναλωτές να δημιουργήσουν πλούτο, πρόσθεσε ο Franks μιλώντας στο Business Insider.

Η χρήση των καρτών

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι Αμερικανοί είναι ότι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες πιο συχνά από τις παλαιότερες γενιές. Σύμφωνα με μια μελέτη του Forbes Advisor και διεξήχθη από την εταιρεία έρευνας αγοράς OnePoll που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο, το 36% των millennials και το 30% των Gen Zers ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Καμία άλλη γενιά δεν τη χρησιμοποιούσε πάνω από 20%.

Επιπλέον, το 34% των millennials ανέφερε ότι έχασε μια πληρωμή στην πιστωτική κάρτα τους προηγούμενους 12 μήνες, το περισσότερο για οποιαδήποτε ομάδα. Το ποσοστό για όλες τις ηλικίες μαζί ήταν 22%.

Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Federal Reserve Bank δεν θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες και αντ’ αυτού θα επιλέξει να τα διατηρήσει υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν συμβεί αυτό, το χρέος πιστωτικών καρτών πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται και τα πιστωτικά αποτελέσματα για τους νέους Αμερικανούς θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πέφτουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή