
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο στις αρχές της διαπραγμάτευσης στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, υποστηριζόμενες από ενδείξεις βελτιωμένης ζήτησης και κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή που είχαν πυροδοτήσει ένα ράλι στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ σε υψηλό πέντε μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 37 σεντς στα 87,79 δολάρια το βαρέλι ενώ το συμβόλαιο Μαΐου για τα futures του αμερικανικού αργού WTI αυξήθηκε 32 σεντς στα 84,03 δολάρια το βαρέλι.
ΟΠΕΚ: Μείωση της της παραγωγής πετρελαίου – ‘Eρευνα του Reuters
Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ και την Κίνα ανεβάζουν τις τιμές, έγραψε σε σημείωμα ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς της IG.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και τις ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά τον Μάρτιο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες και 1-1/2 χρόνια, αντίστοιχα, κάτι που οι αγορές θεωρούν ως δείκτη της αυξανόμενης ζήτησης πετρελαίου. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανέβουν έως και στα 95 δολάρια, εάν σπάσουν το επίπεδο τεχνικής αντίστασης των 84,00 δολαρίων το βαρέλι, δήλωσε ο Sycamore. Η τελευταία φορά που το συμβόλαιο του WTI έφτασε σε αυτό το επίπεδο ήταν τον Αύγουστο του 2022.
Το συμβόλαιο του πρώτου μήνα διαμορφώθηκε στα 83,71 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, το υψηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο του 2023.
Στη Μέση Ανατολή, ένα ισραηλινό χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία σκότωσε επτά στρατιωτικούς συμβούλους, ανάμεσά τους τρεις ανώτερους διοικητές, σηματοδοτώντας μια κλιμάκωση της σύγκρουσης που εκτείνεται εδώ και σχεδόν μισό χρόνο και πυροδοτεί ανησυχίες για πιο απτές επιπτώσεις στην προμήθεια πετρελαίου.
«Μέχρι σήμερα, η αγορά δεν ανησυχεί για διαταραχές του εφοδιασμού, με τον πόλεμο να παραμένει περιορισμένος. Η εμπλοκή του Ιράν θα μπορούσε να απειλήσει τον εφοδιασμό του σε πετρέλαιο», έγραψαν αναλυτές της ANZ σε σημείωμα.
Ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνεδρίαση της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης την Τετάρτη για να επανεξετάσει την εφαρμογή των περικοπών της παραγωγής από την αγορά και τα μέλη. Τα μέλη του Οργανισμού αναμένεται να διατηρήσουν την τρέχουσα πολιτική εφοδιασμού τους, ζητώντας εθελοντικές περικοπές της παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι