Συνολικά 750 εργαζόμενοι θα κατανεμηθούν σε Περιφερειακές Ενότητες και Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τις εποχικές ανάγκες του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το 2024.

Το προσωπικό θα προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Ελιά: Με αλγόριθμο η πρόβλεψη για τη συγκομιδή – Πώς λειτουργεί

Οι ειδικότητες του εποχιακού προσωπικού δακοκτονίας  2024 σε αριθμό ατόμων κατά ειδικότητα έχει ως εξής:


Το προσωπικό

Το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί ως εξής :

– oι τομεάρχες δακοκτονίας, τα 216 άτομα ΠΕ Γεωπόνοι ή εν ελλείψει ΤΕ Τεχνολόγοι για χρονικό διάστημα  6,5 μηνών,

– το εργατοτεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων

  • τα 188 άτομα έως 34 ημερομίσθια ανά άτομο για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών
  • τα 346 άτομα έως 60 ημερομίσθια ανά άτομο για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών η δε απασχόλησή τους θα γίνει εντός του χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία πρόσληψης μέχρι 30.11.2024

Η πρόσληψη του παραπάνω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των  άρθρων 37-42 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6) «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και λοιπές διατάξεις» από τα αρμόδια για την πρόσληψη όργανα.

Η  δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού  για το οικονομικό έτος 2024 θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των οικείων ΟΤΑ β΄ βαθμού (Περιφέρειες) και θα καλυφθεί από τους αποδιδόμενους σε αυτούς από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων να φροντίσουν ώστε οι προσλήψεις του προσωπικού να γίνουν έγκαιρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έναρξη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2024», επισημαίνεται στην σχετική απόφαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης