Διαβλέποντας έγκαιρα τις τάσεις της εποχής, «ιχνηλατώντας» το μέλλον και τις επιταχυνόμενες ανάγκες ψηφιοποίησης, η Witside μία από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές εταιρείες στην ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών που αξιοποιούν τεχνολογίες Big Data & τεχνητής νοημοσύνης, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, άνοιξε τα φτερά της και καταστρώνει ήδη σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Ισραήλ: Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν κεφάλαια οι start ups, παρά τον πόλεμο

«Αξιοποιούμε δεδομένα για να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων»

«Από την επιθυμία να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα για να προσφέρουμε έγκυρες απαντήσεις που βοηθούν στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία της εταιρείας. Ενώ η ψηφιοποίηση της οικονομίας αλλά και κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας συσσωρεύει τεράστιο πλούτο δεδομένων, το μεγαλύτερο μέρος από αυτά μένει ανεκμετάλλευτο. Δικός μας στόχος μας είναι να αξιοποιούμε αυτά τα δεδομένα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσα από την παροχή χρήσιμων πληροφοριών προς τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς», σημειώνει στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO της Witside.

«Αντικείμενο της εταιρίας είναι η άντληση, ο εξευγενισμός και η οργάνωση δεδομένων για την παροχή στοχευμένων πληροφοριών για το παρελθόν, συνεχούς ενημέρωσης για το παρόν και προγνώσεων για το μέλλον και όλα αυτά με απλό και άμεσο τρόπο. Στη γλώσσα της δουλειάς μας, θα λέγαμε ότι εστιάζουμε στις περιοχές του Data Visualization, Data Management & Advanced Analytics. Παραδείγματα λύσεων που προσφέρουμε ανά τομέα δραστηριότητας, είναι ο υπολογισμών δεικτών απόδοσης (KPIs), Data Lakes και η πρόβλεψη ζήτησης», υποστηρίζει.

«Η ψηφιοποίηση ανοίγει νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία»

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν πυροδοτήσει ανατρεπτικές εξελίξεις σε κάθε περιοχή της ανθρώπινης δράσης. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει και εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας. Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται και να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας για δημιουργικές λύσεις, επωφελείς για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Για να το πετύχουμε συνδυάζουμε καινοτόμες τεχνολογίες με τη γνώση των επιχειρησιακών αναγκών που καλούμαστε να υπηρετήσουμε και σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης έργων. Η πυξίδα μας, είναι μόνιμα στραμμένη στην επιτυχία των πελατών μας και θεωρούμε ολοκληρωμένο ένα έργο μόνο όταν έχει υιοθετηθεί πλήρως και δίνει αξία στους εμπλεκόμενους», επισημαίνει.

Επέκταση χαρτοφυλακίου

«Με τη δουλειά μας, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας και κατέχουμε ηγετική θέση στην αγορά των Data & Analytics. Στους πελάτες μας περιλαμβάνονται ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά από το χώρο των τραπεζών, της βιομηχανίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ενέργεια, τα ταχυκίνητα προϊόντα (FMCG) και τη λιανική. Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας μας περιλαμβάνεται η επέκταση του χαρτοφυλακίου μας με την παροχή νέων υπηρεσιών – προϊόντων και η επέκταση στη διεθνή αγορά. Το Data Lineage και το Trade Promo Optimization είναι δύο από τις λύσεις που σχεδιάζουμε», αναφέρει.

«Θα αυξηθούν oι startups, μειονεκτήματα η χαμηλή ψηφιακή ωριμότητα και η περιορισμένη διεθνοποίηση της οικονομίας»

Ποιες οι προοπτικές του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων; «Νεοφυείς, ονομάζονται οι επιχειρήσεις που προσβλέπουν σε εκρηκτική ανάπτυξη. Υπ’ αυτή την έννοια η εμφάνιση και ανάπτυξη του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων είναι εγγενές χαρακτηριστικό της ψηφιοποίησης της οικονομίας. Ο αριθμός τους επομένως θα συνεχίζει να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και κάποιες από αυτές θα ξεχωρίζουν. Η αναγνώρισή τους ως ιδιαίτερη κατηγορία επιχειρήσεων και η λήψη μιας σειράς μέτρων που αποβλέπουν στην ενίσχυση και τη δικτύωση αυτών των επιχειρήσεων είναι σίγουρα παράγοντες που συμβάλλουν στην επέκταση του οικοσυστήματος. Παράλληλα, η εξαιρετική πορεία ορισμένων από αυτές φουντώνει τα όνειρα αρκετών νέων ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά, η χαμηλή ψηφιακή ωριμότητα της χώρας και η περιορισμένη διεθνοποίηση της οικονομίας λειτουργούν ανασταλτικά. Η επένδυση στην παιδεία, ο εκδημοκρατισμός της πληροφορίας και η διαφάνεια στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης είναι παράγοντες που συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση του οικοσυστήματος».

«Διεκδικήστε το όνειρό σας με συστηματική δουλειά, τύχη και αφοσίωση»

Γιατί ένας νέος να ανοίξει μία startup σήμερα; «Για να διεκδικήσει το όνειρό του. Σε μια εποχή που απουσιάζει η αναζήτηση συλλογικών απαντήσεων για το μέλλον, το κυνήγι της προσωπικής επιτυχίας δείχνει να είναι το ιερό δισκοπότηρο για την καταξίωση και την εξασφάλιση των όρων για μια ευτυχισμένη ζωή. Η δημιουργία μιας startup μοιάζει με τον πιο σύντομο δρόμο για την επιτυχία. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι οι περισσότερες προσπάθειες έχουν άδοξο τέλος.Η επιτυχία είναι μια σύνθετη διαδικασία και δεν υπάρχουν συνταγές που να την εξασφαλίζουν. Αν υπήρχαν, θα είμασταν όλοι εξαιρετικοί μάγειροι», υποστηρίζει.

Ποια τα μυστικά της επιτυχίας; «Αν θέλαμε να προτείνουμε ωστόσο ορισμένα σημεία για να λάβουν υπόψη όσοι και όσες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια νέα εταιρία, θα στεκόμασταν στα ακόλουθα: Αρχικά, θα πρέπει το προϊόν ή η υπηρεσία που σκοπεύουν να αναπτύξουν να καλύπτει μια συγκεκριμένη ανάγκη. Να προσφέρει αξία και αυτό να το κάνει καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Ακολούθως οφείλουν να διαμορφώσουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τη διάθεση του προϊόντος που να περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα, ρόλους, πόρους, δικτύωση, ίσως και πλάνο εξόδου. Τέλος, μην ξεχνάνε ότι η ανάπτυξη ενός προϊόντος δεν τελειώνει ποτέ. Απαιτείται συνεχής βελτίωση ή και αναμόρφωση για την εναρμόνιση με τις ανάγκες», σημειώνει.

«Για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, απαιτείται συστηματική δουλειά, τύχη και αφοσίωση, όχι όμως ταύτιση με το εγχείρημα», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις