Οι ισραηλινές νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας εξακολουθούν να συγκεντρώνουν κεφάλαια παρά τον πόλεμο της χώρας με την παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα Χαμάς, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό, αναφέρει σε έκθεσή της η Startup Nation Central (SNC).

Από την έναρξη του πολέμου, που προκλήθηκε από την επίθεση-σοκ της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 220 ιδιωτικοί επενδυτικοί γύροι με 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν συγκεντρωθεί, ανέφερε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με τις εταιρείες τεχνολογίας ασφαλείας να αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν.

Startups: Η ισραηλινή Wiz σε συνομιλίες για συγκέντρωση κεφαλαίων – Εκτίμηση άνω των 10 δισ. δολαρίων

Η Next Insurance συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσό για μία μόνο εταιρεία με 265 εκατομμύρια δολάρια από δύο ξένα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.

Τους προηγούμενους έξι μήνες – το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2023 – η άντληση κεφαλαίων ανήλθε σε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 330 γύρους.

Η SNC δήλωσε ότι ο ισραηλινός τεχνολογικός τομέας παρέμεινε ισχυρός παρά τις προκλήσεις, όπως το μειωμένο εργατικό δυναμικό, καθώς περίπου το 15% των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας επιστρατεύτηκε σε στρατιωτική εφεδρεία, και με κενά χρηματοδότησης για τις μικρότερες νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Με ελκυστικές αποτιμήσεις και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, το ισραηλινό τεχνολογικό οικοσύστημα δείχνει χαρακτηριστική ανθεκτικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της SNC Avi Hasson και , παράλληλα, προέβλεψε ένα νέο κύμα καινοτομίας και ευκαιριών για τον τομέα μετά τον πόλεμο.

Η τεχνολογία είναι η «καρδιά» της οικονομίας του Ισραήλ

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών από τις 7 Οκτωβρίου ήταν επίσης ισχυρή και ανήλθε συνολικά σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με δύο συμφωνίες που περιλαμβάνουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και άλλες εννέα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η SNC.

Μεταξύ αυτών ήταν η Talon Cyber Security, η οποία εξαγοράστηκε από την Palo Alto Networks έναντι 625 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2023. Η Palo Alto εξαγόρασε επίσης την Dig Security για 350 εκατομμύρια δολάρια ένα μήνα νωρίτερα.

Κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών ανήλθε συνολικά σε 1,4 δισ. δολάρια.

Ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας αποτελεί κινητήρια δύναμη της οικονομίας του Ισραήλ και αντιπροσωπεύει το 16% της απασχόλησης, περισσότερο από το ήμισυ των εξαγωγών του Ισραήλ, το ένα τρίτο των φόρων εισοδήματος και σχεδόν το ένα πέμπτο της συνολικής οικονομικής παραγωγής του, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας του Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή