Ανέκαμψαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, μετά το sell-off της προηγούμενης συνεδρίασης, αξιολογώντας όμως τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος διατήρησε αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα πιθανών μειώσεων των επιτοκίων.

Με τις αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν να είναι κλειστές λόγω αργίας, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,45% και έκλεισε στις 7.817,3 μονάδες, μετά από απώλειες δύο ημερών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,29% και επανήλθε στη ζώνη των 40.000, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 1,23%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1,07%. Ο δείκτης έλαβε στήριξη από την Samsung Electronics, η οποία ανακοίνωσε ότι θα σημειώσει σχεδόν εννιαπλάσια αύξηση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι μετοχές της Samsung ανέβηκαν 1,55%.

Στο μεταξύ, ο αναλυτής νομισμάτων, Hiroshi Watanabe, εκτίμησε ότι η Ιαπωνία δεν θα παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος εκτός εάν το γιεν αποδυναμωθεί πέρα από το 155 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Το Reuters ανέφερε ότι ο Watanabe είπε ότι η πιθανότητα παρέμβασης ήταν μικρή προς το παρόν, καθώς η πτώση του γιεν ήταν σε ένα ευρύ φάσμα σε αντίθεση με το 2022, όταν το νόμισμα υποχώρησε πιο απότομα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, μετά από άνοδο 0,9% τον προηγούμενο μήνα. Όσον αφορά τον όγκο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,5%, αντιστρέφοντας την πτώση 1,2% τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές