Ένα μεγάλο και σεβαστό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ανταγωνίζεται μερικούς από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων της Αμερικής, έχει δημιουργήσει ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, κατατάσσοντάς τον στην 25η θέση ιδιοκτησίας γης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση 2024 Land Report, έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 420.000 στρέμματα.

Το portfolio του περιλαμβάνει τρία ακίνητα στο Indian Creek Village, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών του Μαϊάμι, όπου ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα μετακομίσει με την αρραβωνιαστικιά του Lauren Sanchez.

Στο μυαλό των Μπέζος, Ντίμον και Ζάκερμπεργκ – Γιατί πούλησαν μετοχές αξίας 9 δισ.

Έχει επίσης στην κατοχή του οκτώ ακίνητα στο Σιάτλ, την πρώην πατρίδα του. Η αυτοκρατορία ακινήτων του στην ευρύτερη περιοχή αξίζει έως και 190 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τις εκτιμήσεις του Zillow.

«Έχω ζήσει στο Σιάτλ περισσότερο από όσο έχω ζήσει οπουδήποτε αλλού και έχω τόσες πολλές καταπληκτικές αναμνήσεις εδώ. Όσο συναρπαστική και αν είναι η μετακόμιση, είναι μια συναισθηματική απόφαση για μένα. Σιάτλ, θα έχεις πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου», έγραψε ο Bezos στο Instagram τον Νοέμβριο, ανακοινώνοντας τη μετακόμισή του. Πρόσθεσε ότι ήθελε να είναι πιο κοντά στους γονείς του και στις δραστηριότητες της διαστημικής εταιρείας Blue Origin στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Το ράντσο του Μπέζος στο Τέξας

Bienvenido a Miami

Σύμφωνα με το Business Insider, τον Αύγουστο, ο Bezos έκανε την πρώτη γνωστή αγορά του στο Μαϊάμι, δαπανώντας 68 εκατομμύρια δολάρια για μια έπαυλη στην προκυμαία. Δύο μήνες αργότερα, πλήρωσε 79 εκατομμύρια δολάρια για την έπαυλη δίπλα του.

Την Τρίτη, ο Μπέζος έκανε την τρίτη του αγορά στο νησί που είναι γνωστό ως «καταφύγιο δισεκατομμυριούχων», ανέφερε το Bloomberg. Πλήρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι με τα έξι υπνοδωμάτια σε μια συναλλαγή εκτός αγοράς.

Γιατί επενδύει στα ακίνητα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέζος ξοδεύει υπερβολικά ποσά για ακίνητα: Το 2019, έριξε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για τρία γειτονικά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, στην ακριβότερη συμφωνία ακινήτων που έγινε ποτέ νότια της 42ης οδού του Μανχάταν.

Την επόμενη χρονιά, αγόρασε το κτήμα Warner Estate εννέα στρεμμάτων στο Μπέβερλι Χιλς έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο David Geffen. Εκείνη την εποχή, ήταν το πιο ακριβό σπίτι που πωλήθηκε ποτέ στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Ο Τζεφ Μπέζος, αξίας 204 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, αγόρασε πολλά ακίνητα με την πρώην σύζυγό του MacKenzie Scott. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2019 και δεν είναι σαφές ποια από αυτά τα ακίνητα κατέχει ακόμη ο Μπέζος, καθώς τα αρχεία του διαζυγίου δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή