Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας Γκόντγουιν Εμεφιέλε θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου του Λάγκος τη Δευτέρα, αφού η αρχή κατά της διαφθοράς της χώρας κατέθεσε την Παρασκευή 26 νέες κατηγορίες εναντίον του για κατάχρηση εξουσίας και πρακτικές διαφθοράς.

Ο Eμεφιέλε αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες απάτης σε προμήθειες σε άλλο δικαστήριο της πρωτεύουσας Αμπούτζα – τις οποίες αρνήθηκε – αφού συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο από το Υπουργείο Κρατικών Υπηρεσιών.

Νιγηρία: Προϊόντα απομίμησης βρίσκουν το …δρόμο για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Αργότερα παρουσιάστηκε στο όργανο κατά της διαφθοράς, την Επιτροπή Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Εγκλήματος, και του επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος τον Νοέμβριο.

Οι κατηγορίες

Οι τελευταίες κατηγορίες περιλαμβάνουν δωροδοκία, αποδοχή δώρων μέσω διαμεσολαβητών, εμπλοκή σε πρακτικές διαφθοράς, απόκτηση περιουσίας με δόλο και παροχή ακατάλληλων οφελών στους συνεργάτες του, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ένας νομικός εκπρόσωπος του Eμεφιέλε δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με τις νέες κατηγορίες το Σάββατο.

Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας παύθηκε απο τα καθήκοντά του από τον πρόεδρο Μπόλα Τινούμπου στις 9 Ιουνίου και συνελήφθη μια ημέρα αργότερα. Παραιτήθηκε τον Αύγουστο, ανοίγοντας τον δρόμο για τον διορισμό του νέου διοικητή  Ολαιέμι Καρντόσο τον Σεπτέμβριο.

Την Παρασκευή, ένας ειδικός ερευνητής που προσλήφθηκε από τον πρόεδρο Τινούμπου για να ερευνήσει την κεντρική τράπεζα υπό τον Εμεφιέλε δήλωσε ότι ολοκλήρωσε το έργο του. Τα συμπεράσματα της έκθεσής του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή