Στα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) το περασμένο έτος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αγις Παπαδόπουλος κατα τη διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου της ΕΥΑΘ ΑΕ για τη χρήση 2023.

ΕΥΑΘ: Επέστρεψε σε κερδοφορία το 2023 – Αυξημένος και ο τζιρος

Οπως είπε αυτά που χαρακτηρίζουν την πορεια της εταιρείας είναι η : «Συνέχεια στην υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος, στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Συνέπεια στην άριστη και αδιάλειπτη υδροδότηση της πόλης, την βιώσιμη διαχείριση του υδατικού πόρου, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, του περιβάλλοντος και των ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης και Προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, στο νέο θεσμικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και τις αυστηρότερες απαιτήσεις για το περιβάλλον και το νερό».

O πρόεδρος της ΕΥΑΘ υπογράμμισε, πως ζητούμενα είναι να διαθέτουμε σύγχρονες και ανθεκτικές υποδομές, να είμαστε εξωστρεφείς και να διασφαλίζουμε την βιωσιμότητα του υδατικού μας οικοσυστήματος. Οπως είπε , ο τρόπος για να τα πετύχουμε είναι να είμαστε οικονομικά εύρωστοι, οργανωτικά αποτελεσματικοί και τεχνολογικά καταρτισμένοι.

Ο διευθυντής Οικονομικών της εταιρειας ,  Δημήτρης Αλεξανδρής παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, με έμφαση στα σημαντικότερα οικονομικά μεγέθη
και τους κυριότερους εναλλακτικούς δείκτες μέτρησης απόδοσης, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι σημαντική ήταν η αύξηση που παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της ΕΥΑΘ το 2023 καθώς ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ έναντι 0,88 εκατ. της προηγουμενης χρονιάς.

Οι επενδύσεις της ΕΥΑΘ

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ανθιμος Αμανατίδης, παρουσίασε αμέσως μετά το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο την περίοδο 2019-2023 παρουσιάζει σημαντική αύξηση και
ειδικά την τελευταία 2ετία, ενώ έργα συνολικής αξίας 140 εκ € βρίσκονται σε εξέλιξη και 72 εκ € προς συμβασιοποίηση.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος μέσω διμερούς σύμβασης (PPA΄s), που υπέγραψε η εταιρεία, η οποία πέραν της μείωσης του ενεργειακού κόστους, θα επιφέρει πρόσθετο όφελος από τη μεταβίβαση πιστοποιητικών για την «πράσινη» ενέργεια, και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 50%, πολύ νωρίτερα από τον αρχικό στόχο.

Κλείνοντας την παρουσίαση του ο κος Αμανατίδης, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα γεγονότα της χρήσης 2023, αλλά και στις πιστοποιήσεις που έλαβε η εταιρεία βάσει του ISO 45001:2018 για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και του ISO 14001:2015 για την περιβαλλοντική διαχείριση στην εγκατάσταση επεξεργασίας νερού, καθώς και στους Απολογισμούς βιωσιμότητας που συντάσσει τα 3 τελευταία χρόνια η εταιρεία και τα πρότυπα αναφοράς GRI, SASB και ΑΤΗΕΧ ΕSG που δημοσιοποιεί τις επιδόσεις της, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της για διαφάνεια και υπευθυνότητα και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις