Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Motor Oil και Ελλάκτωρ με σκοπό την εξαγορά από τον ενεργειακό όμιλο της θυγατρικής Ηλέκτωρ του ομίλου παραχωρήσεων και real estate.

Όπως έχει γράψει η στήλη INSIDE STORIES του ΟΤ στις 27 Φεβρουαρίου οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το νέο deal.

Όπως προκύπτει από σημερινές ανακοινώσεις τους η Motor Oil ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία του due diligence στην Ηλέκτωρ. Διευκρινίζουν δε, αμφότεροι πως δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά.

Νίκος Σταθάκης: Μοντέλο ΣΔΙΤ στα απορρίμματα – Τα καινοτόμα projects της ΗΛΕΚΤΩΡ

Η Motor Oil

Η Motor Oil με ανακοίνωση της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει: «Η Εταιρεία στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. με ορίζοντα το 2030 (στρατηγική TARGET 2030) διεξάγει σε συνεχή βάση διερευνητικές συνομιλίες με προοπτική συνεργασίας με άλλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οικονομικούς κλάδους οι οποίοι εντάσσονται στους τέσσερις βασικούς πυλώνες (Διύλιση Εφοδιασμός & Εμπορία, Λιανική & Mobility, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικά Καύσιμα & Κυκλική Οικονομία). Προς τούτο η Εταιρεία διενεργεί έλεγχο (due diligence) στην εταιρεία με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.».

Και αποσαφηνίζει: «Προς άρση κάθε αμφιβολίας, η Εταιρεία μέχρι και σήμερα δεν έχει υποβάλει προσφορά προς την εταιρεία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.». Εφόσον η Εταιρεία αποφασίσει να προβεί τελικώς στην υποβολή προσφοράς, τότε θα προβεί άμεσα στη σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών», καταλήγει η Motor Oil

H Ελλάκτωρ

Από την πλευρά της και η Ελλάκτωρ με ανακοίνωση της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπογραμμίζει: «H Διοίκηση της Εταιρείας διερευνά συνεχώς δυνατότητες της βέλτιστης αξιοποίησης των στοιχείων του ενεργητικού της και εξετάζει προσεκτικά κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώνουμε ότι ξεκίνησε διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην ΗΛΕΚΤΩΡ από την Motor Oil»

Και η Ελλάκτωρ διευκρινίζει: «Επισημαίνεται ωστόσο ότι μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει γίνει αποδέκτης προσφοράς εξαγοράς της ΗΛΕΚΤΩΡ. Η Εταιρεία αξιολογεί προσεκτικά όλα τα δεδομένα και σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, η Διοίκηση της Εταιρείας θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό, όπως ο νόμος ορίζει», καταλήγει στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green