Με μικρά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν στην υποβάθμιση της Κίνας από τη Fitch.

Οι απώλειες ακολουθούν την απόφαση της Fitch Ratings να υποβαθμίσει το outlook της Κίνας σε αρνητικό, επικαλούμενη τους αυξημένους οικονομικούς κινδύνους.

Oοίκος υποβάθμισε το outlook στο μακροπρόθεσμο χρέος της Κίνας σε αρνητικό από σταθερό προηγουμένως. “Η αναθεώρηση αντανακλά την αύξηση των κινδύνων στις προοπτικές των δημόσιων οικονομικών της Κίνας, καθώς η χώρα καλείται να διαχειριστεί ένα περισσότερο αβέβαιο μέλλον εν μέσω της μετάβασης από ένα μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην αγορά των ακινήτων σε αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί ένα πιο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο”, αναφέρει ο οίκος στην αξιολόγηση του.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε πρώτη 0,48% στις 39.581,81 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,43%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,75%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai έχασε 0,7% και ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,81%.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας είναι κλειστές την Τετάρτη, καθώς η χώρα προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει το επόμενο κοινοβούλιο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,31% και τερματίζοντας στις 7.848,5μονάδες.

Tα βλέμματα των traders είναι στραμμένα στις ΗΠΑ εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα δώσουν το στίγμα σχετικά με τον πληθωρισμό και τις επόμενες κινήσεις της Fed σχετικά με τη νομισματική πολιτική της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές