Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές παραμένουν προσηλωμένες στην ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον Μάρτιο.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,6% στο πρώτο δεκάλεπτο της συνεδρίασης στο Λονδίνο, με τα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας να αυξάνονται κατά 1,1%.

Αυτή την ώρα, ο FTSE κινείται 0,55% υψηλότερα, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,59% και ο CAC 0,40%.

Μετοχές

Η ελβετική εταιρεία σοκολατοποιίας Barry Callebaut, της οποίας η επωνυμία Callebaut προμηθεύει παγωτά Magnum και μπάρες KitKat, ανέβηκε 8% μετά την αναφορά εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων που έδειξαν υψηλότερα έσοδα, αλλά απότομη πτώση στα καθαρά κέρδη.

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 0,3% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση και 3,4% από 12 μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Τα στοιχεία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις παγκόσμιες αγορές καθώς θα επηρεάσουν την πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σήμερα Τετάρτη δημοσιοποιούνται και τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση του Μαρτίου. Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν κυρίως καθώς ο εταιρικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας ανέβηκε τον Μάρτιο και οι επενδυτές αξιολόγησαν τις αποφάσεις για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης.

Την προσοχή τράβηξε επίσης ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος υποβάθμισε την προοπτική του για την πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας σε αρνητική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές