Οι εργαζόμενοι που κάνουν χρυσά ολυμπιακά μετάλλια θέλουν μια πιο λαμπερή συμφωνία πριν από το Παρίσι 2024, σύμφωνα με το Politico.

Παρίσι: Αγώνας δρόμου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το συνδικαλισμένο προσωπικό στο Monnaie de Paris, το γαλλικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την κοπή νομισμάτων και επίσημων μεταλλίων της χώρας, βρίσκεται σε απεργία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ζητώντας μεγαλύτερη αναγνώριση της δουλειάς του, καθώς και ένα ειδικό μπόνους για τους Αγώνες.

«Το ολυμπιακό μετάλλιο είναι ένα κόσμημα», δήλωσε στο POLITICO ο David Faillenet, εκπρόσωπος του κορυφαίου συνδικάτου του Monnaie de Paris, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT). Ο Faillenet περιέγραψε τη σχολαστική δουλειά που απαιτείται για την παραγωγή των μεταλλίων των Αγώνων του 2024, καθένα από τα οποία θα είναι επικαλυμμένο με ένα κομμάτι του Πύργου του Άιφελ.

«Να αποζημιωθεί η δεξιοτεχνία»

«Δεν χρησιμοποιούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να εξασφαλίσουμε ένα μπόνους», δήλωσε ο συνδικαλιστής. «Είναι μια πρόκληση χειροτεχνίας και θέλουμε η δεξιοτεχνία να αποζημιωθεί στη δικαιωματική της αξία».

Μετά τη διοργάνωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του γαλλικού νομισματοκοπείου, οι απεργοί μεταλλιούχοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας αυτή την Πέμπτη.

«Η παραγωγή μεταλλίων δεν έχει σταματήσει, όλα τα μετάλλια έχουν χτυπηθεί και θα παραδοθούν εγκαίρως», ανέφερε το γαλλικό νομισματοκοπείο, προσθέτοντας ότι το συνδικάτο CGT είχε απορρίψει δύο προτάσεις για μπόνους που σχετίζονται με τους Αγώνες και ότι μόνο το 0,44% των εργαζομένων βρισκόταν σε απεργία.

Αλλά ο Faillenet αντέκρουσε τον ισχυρισμό της διοίκησής του σχετικά με την ετοιμότητα για τους Αγώνες.

«Η παραγωγή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει σε ορισμένες κατηγορίες μεταλλίων», είπε, προβλέποντας δύο πιθανά αποτελέσματα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συνδικάτου: «μετάλλια που δεν ανταποκρίνονται στα απαραίτητα πρότυπα παραγωγής» ή «καθυστερήσεις στην παραγωγή που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ορισμένες εκδηλώσεις χωρίς μετάλλια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση