Αλμα έκαναν οι μετοχές της Alibaba μετά την επανεμφάνιση του ιδρυτή της, Τζακ Μα, ο οποίος επαίνεσε τις «μεταμορφώσεις» του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ειδικότερα ο Τζακ Μα επαίνεσε την Τετάρτη την αναδιοργάνωση και την αλλαγή της εταιρείας κατά τη διάρκεια της ταραχώδους περασμένης χρονιάς, σηματοδοτώντας τη δεύτερη σημαντική δημόσια δήλωση του δισεκατομμυριούχου στους εργαζόμενους μέσα σε λίγους μήνες.

Τζακ Μα: Σπάει τη σιωπή του και εμψυχώνει τους εργαζομένους

Τον περασμένο χρόνο, η Alibaba υποβλήθηκε σε μια ιστορική αναδιοργάνωση και σε σαρωτικές αλλαγές διαχείρισης σε μια προσπάθεια να επιστρέψει ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας στην ανάπτυξη.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εν μέσω εξωτερικών και εσωτερικών αμφιβολιών και πιέσεων, είδα τη γέννηση μιας ισχυρής και θαρραλέας ομάδας της Alibaba», έγραψε ο Mα σε εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους, όπως αποκάλυψε το CNBC.

Η μετοχή της Alibaba που είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ κινείται στο +4,9% στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Ο Μα εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή στα τέλη του 2020, αφότου βρέθηκε στο στόχαστρο των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών πυροδοτώντας μια πολιτική περιορισμού της αυτοκρατορίας του.

Η Alibaba, η οποία δραστηριοποιείται από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως το cloud computing, έχει δει δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν εξαφανιστεί από την αξία της τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αυστηρότερης νομοθεσίας από το Πεκίνο και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η PDD και η ιδιοκτήτρια του TiKTok, ByteDance.

Ιστορική αναδιοργάνωση

Πέρυσι, η Alibaba υπέστη τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση στην ιστορία της, η οποία διάσπασε την εταιρεία σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους σε μια προσπάθεια να κάνει κάθε μονάδα πιο ευέλικτη.

Αυτό συνοδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές σε επίπεδο διαχείρισης. Ο Daniel Zhang, επί μακρόν CEO του Alibaba Group, παραιτήθηκε απροσδόκητα και στη συνέχεια παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μονάδας cloud της εταιρείας. Οι βετεράνοι της Alibaba, Εντι Γου και Τζόε Τσάι, ανέλαβαν αντίστοιχα διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ομίλου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Alibaba έκτοτε απέσυρε τις αρχικές δημόσιες προσφορές τόσο του τμήματος cloud όσο και της Cainiao, της μονάδας εφοδιαστικής της.

Ο Mα επανεμφανίζεται σε μια εποχή που οι υπάλληλοι της Alibaba πιθανότατα χρειάζονται ενίσχυση του ηθικού. Επαίνεσε τόσο τον Τσάι όσο και τον Γου για τους «μετασχηματισμούς που προσανατολίζονται στο μέλλον».

Ο ιδρυτής της Alibaba είπε επίσης ότι η Alibaba πρέπει να σκεφτεί πώς θα είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο σε τρία χρόνια, ειδικά μετά από την μαζική εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα