Η Nvidia αυξάνει την αποζημίωση των εργαζομένων με μια επιχορήγηση μετοχών που φέρει το όνομα του διευθύνοντος συμβούλου Τζένσεν Χουάνγκ.

Οι υπάλληλοι πρόκειται να λάβουν μια «ειδική επιχορήγηση Τζένσεν» – ένα πρόσθετο ποσό περιορισμένων μετοχών ή RSUs, που φέρουν το όνομα του CEO της εταιρείας – σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται ο Business Insider.

Γιατί τα τσιπ της Nvidia κυριαρχούν στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «ειδική επιχορήγηση» του CEO της εταιρείας αποδίδει επιπλέον 25% της αρχικής επιχορήγησης μετοχών που δίνεται στους εργαζόμενους.

Η απόδοση της επιχορήγησης θα γίνει σε βάθος τεσσάρων ετών, με το πρώτο μέρος να αποδίδεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι η αξία των μετοχών που κατέχει ο Χουάνγκ ανέρχεται στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια με τον CEO της Nvidia να βρίσκεται στην 20ή θέση του Bloomberg Billionaires Index. Η εφάπαξ παραχώρηση είναι ένα επιπλέον 25% του αρχικού ποσού των μετοχικών μονάδων που δόθηκαν στους υπαλλήλους κατά την ένταξή τους.

Η εταιρεία χρηματιστηριακής αξίας 2,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε τον ετήσιο κύκλο αξιολόγησης της απόδοσής της την 1η Απριλίου και οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την επιχορήγηση στις συναντήσεις αξιολόγησης με τους διευθυντές.

Ο αριθμός των RSU που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι καθορίζεται από την τιμή της μετοχής στα 898,20 δολάρια, η οποία ήταν η μέση τιμή κλεισίματος της μετοχής της Nvidia για τις 30 ημερολογιακές ημέρες που έληξαν στις 29 Μαρτίου.

Οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησε ο Business Insider είπαν ότι η χορήγηση θα κατοχυρωθεί σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, με το πρώτο τμήμα 6,25% να κατοχυρώνεται στις 18 Σεπτεμβρίου και το υπόλοιπο σε ίσες τριμηνιαίες δόσεις.

Σε πολλές προσλήψεις τα τελευταία χρόνια δόθηκαν δικαιώματα προαίρεσης μετοχών αξίας 200.000 δολαρίων που θα κατοχυρώνονταν σε τέσσερα χρόνια, ανέφεραν οι πηγές του δημοσιεύματος.

Αυτοί οι εργαζόμενοι πρόκειται να λάβουν επιπλέον 50.000 δολάρια RSU. Η παραχώρηση γίνεται επιπλέον των ετήσιων ανανεώσεων μετοχών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι κάθε τρίμηνο και οι οποίες βασίζονται στην ατομική απόδοση.

Μία από τις πηγές του δημοσιεύματος υποστήριξε ότι η ειδική επιχορήγηση μοιράστηκε για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να επωφελούνται ακόμη και αν η τιμή της μετοχής υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια.

Η μετοχή της Nvidia έχει εκτοξευθεί κατά περισσότερο από 200% τους τελευταίους 12 μήνες, αφήνοντας την εταιρεία πίσω μόνο από τη Microsoft και την Apple όσον αφορά την αξία της αγοράς.

Η εταιρεία που κατασκευάζει μικροτσίπ, η οποία συντρίβει σταθερά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της, έχει καταστεί ο μεγάλος ωφελημένος από την έκρηξη της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, καθώς τα τσιπ της είναι ζωτικής σημασίας για εφαρμογές όπως το ChatGPT. Σημείωσε έσοδα 22,1 δισ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο οικονομολόγος Τζέρεμι Σίγκελ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Nvidia θα μπορούσε να γίνει η πρώτη εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον κόσμο, αν ακολουθούσε την πορεία της Cisco κατά τη διάρκεια της φούσκας των dot-com.

Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε έως και 5% την Τρίτη, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης θερμαίνεται.

Σε κάθε περίπτωση η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία