Ήπια κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν  τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο  δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,06% στο άνοιγμα και αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,11% στις 507,15 μονάδες, ενώ οι κλαδικοί δείκτες είναι στην πλειοψηφία τους στο κόκκινο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 αυξάνεται οριακά κατά 0,03% στο Λονδίνο, ο DAX στη Φρανκφούρτη με απώλειες 0,05%, o CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,54%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ιταλικός FTSE MIB  κερδίζει οριακά 0,03% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,35%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αν και η απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα θεωρείται ειλημμένη, το ενδιαφέρον εστιάζει στην ανακοίνωση με το σκεπτικό της απόφασης και κυρίως στη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Η κ. Λαγκάρντ δεν θα αναλύσει απλώς τα δεδομένα, αλλά θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πιθανό χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Σχεδόν βέβαιο πάντως θεωρείται ότι η Ευρωπαία τραπεζίτης θα αποφύγει να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΚΤ θα κρίνει τις αποφάσεις της «συνεδρίαση με τη συνεδρίαση», λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έρχονται κάθε φορά.

Ήδη πάντως, τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλάζουν τα στοιχήματα και για τις επιτοκιακές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το ποσοστό όσων προβλέπουν ότι η πρώτη κίνηση θα γίνει τον Ιούνιο υποχώρησε στο 80% από 100% που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές