«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι σήμερα οι CEO αντιμετωπίζουν πολυεπίπεδες προκλήσεις και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι δέκα χρόνια πριν, προκλήσεις που πολλές φορές πηγάζουν από παράγοντες εκτός των επιχειρήσεων που διοικούν», σημείωσε η Judith Wallenstein, Managing Director & Senior Partner, Global Head CEO Advisory Practice, Boston Consulting Group, συντονίζοντας τη συζήτηση με τίτλο «Always on Transformation in Volatile Times», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Οι συμμετέχοντας συζήτησαν για τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποίησαν για να αντιμετωπίσουν σειρά διαφορετικών κρίσεων και να καταστήσουν τις επιχειρήσεις του ανθεκτικές.

Σδούκου: Στόχος το 2026 οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

«Οι επιτυχημένες μεταμορφώσεις είναι αυτές που έχουν εχθρούς. Οι άνθρωποι κινητοποιούνται όταν βλέπουν μπροστά τους κίνδυνο και εχθρούς», σημείωσε ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, Group CEO, Olympia Group of Companies, που υπογράμμισε ότι «αστάθεια υπήρχε πάντα και είναι χρήσιμη”, καθώς οδηγεί τις επιχειρήσεις σε αλλαγές και προσαρμογές. Ο ίδιος περιέγραψε επίσης ότι σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις υπάρχουν “κρυμμένα” ταλέντα που δεν αξιοποιούνται και κάθε νέα διοίκηση πρέπει να τα ανακαλύπτει και να τα αξιοποιεί. Σε ό,τι αφορά στην μεταμόρφωση μίας επιχείρησης, ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι “είναι πιο δύσκολη όταν γίνεται από μέσα, καθώς πολλές φορές προκαλεί αντιδράσεις».

Ανδρέας Αθανασόπουλος, Group CEO, Olympia Group of Companies

Τη δομική και τεράστια μεταμόρφωση που πραγματοποιεί ο όμιλος ΤΙΤΑΝ περιέγραψε ο Γιάννης Πανιάρας, Executive Director, Europe at TITAN Cement Group. «Σήμερα έχουμε μία μεγάλη αλλαγή, που οδηγείται από την κλιματική κρίση και την ανάγκη για προϊόντα με χαμηλούς ρύπους. Εμείς αλλάζουμε πλήρως τα προϊόντα που παράγουμε αλλά και τον τρόπο παραγωγής», ανέφερε διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα ο όμιλος θα πετύχει επίπεδα παραγωγής μηδενικών ρύπων. Ο κ. Πανιάρας τόνισε «πραγματοποιούμε μία τεράστια μεταμόρφωση που ευτυχώς συμβαίνει σε μία περίοδο που η επιχείρηση είναι ισχυρή».

Γιάννης Πανιάρας, Executive Director, Europe at TITAN Cement Group

«Στην Ελλάδα η αβεβαιότητα είναι βέβαιη», ανέφερε ο Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, CEO του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διευκρινίζοντας ότι η αβεβαιότητα πηγάζει από διαφορετικές πηγές: το διεθνές κλίμα, τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαίτερες συνθήκες του τομέα των ιατρικών υπηρεσιών. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «όλα αυτά μαζί συνιστούν μία τεράστια πρόκληση». Περιέγραψε επίσης πώς το «υβριδικό» μοντέλο που ακολουθεί ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών, δηλαδή να είναι μία «οικογενειακή» επιχείρηση που είναι παράλληλα εισηγμένη στο χρηματιστήριο, βοηθάει την επιχείρηση να κρατάει τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους. «Φέτος γινόμαστε 40 ετών και είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις και να είμαστε ανθεκτικοί» τόνισε.

Βασίλης Αποστολόπουλος, CEO, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Στο ερώτημα της Judith Wallenstein για τα λάθη που θα ήθελαν να είχαν αποφύγει, ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι «Θα έπρεπε να ήμουν πιο επίμονος με πράγματα που ήξερα ότι ήταν λάθος και έπρεπε να αλλάξουν, αλλά δεν ήθελα να συγκρουστώ». Ο κ. Πανιάρας ανέφερε με τη σειρά του ότι «Εύχομαι να μην είχαμε διστάσει και να είχαμε προχωρήσει πιο γρήγορα στη μεταμόρφωση», ενώ ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι: «η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα σε κάποιες μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Noval Property: Στα 2,60 με 2,82 ευρώ το εύρος διάθεσης των μετοχών της εταιρείας
Επιχειρήσεις |

Στο δρόμο για το ΧΑ η Noval: Από 2,60 έως 2,82 ευρώ το εύρος διάθεσης των μετοχών

Στα 2,60 με 2,82 ευρώ το εύρος διάθεσης των μετοχών της Noval Property, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση Ειδικότερα, η από 04.09.2023 Έκτακτη Αυτόκλητη Γενική Συνέλευση των μετόχων της «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία» ή «Εκδότρια» ή «NOVAL PROPERTY») αποφάσισε, μεταξύ άλλων, (α) […]