Tην πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει καταστεί εξαγωγική χώρα ενέργειας έως το 2030 εξέφρασε ο Partner, Head of Energy Sector, Grant Thornton, κ. Ιωάννης Στεφάνου, μιλώντας στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς, και στο πάνελ σχετικά με το ενεργειακό μέλλον και τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως είναι κρίσιμη η προώθηση έργων δικτύων και εμβληματικών διασυνδέσεων προκειμένου να αναζητηθούν νέοι τρόποι αξιοποίησης του υπερπλεονάσματος ενέργειας που θα υπάρχει υπερκαλύπτοντας την εγχώρια ζήτηση. Αναφερόμενος σε μεγάλα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων όπως, το Ελλάδα -Κύπρος -Ισραήλ και Ελλάδα – Γερμανία που προωθεί ο ΑΔΜΗΕ, σημείωσε πως «η Γερμανία είναι μία «μαύρη τρύπα» ενέργειας με τεράστιες ανάγκες που προωθεί ειδική στρατηγική για το πώς θα εισάγει ενέργεια και ειδικότερα υδρογόνο».

9o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Σδούκου: Το 2026 οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Τεράστια ευκαιρία τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι πρόσφατη μελέτη που εκπόνησε η Grant Thornton για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέδειξε πως ο άξονας σύνδεσης Ελλάδας – Γερμανίας μαζί με αντίστοιχο από την Ιταλία μπορούν να καταστούν βασικοί προμηθευτές υδρογόνου για την Γερμανία.

Χαρακτήρισε ως τεράστια ευκαιρία για τη χώρα την προώθηση και υλοποίηση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και σημείωσε πως εν γένει γίνεται σταδιακά αποδεκτό από την επενδυτική κοινότητα ότι κινούμαστε πλέον σε μία νέα συνθήκη, όπου υπάρχει άλλη αντίληψη του επενδυτικού ρίσκου αφήνοντας πίσω το προηγούμενο σύστημα που στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στις επιδοτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green