Η Apple παρήγαγε iPhone αξίας 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία το περασμένο οικονομικό έτος, γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη της συνεχιζόμενης προσπάθειας της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας να κατασκευάζει περισσότερες συσκευές εκτός Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Καθώς οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν επιδεινωθεί, η Apple προσπαθεί να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της επεκτείνοντας την παραγωγή σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ινδία. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή για τον κατασκευαστή iPhone, ο οποίος ιστορικά βασιζόταν στην Κίνα για την κατασκευή.

Apple: Προειδοποίηση σε κατόχους iPhone σε 92 χώρες ότι μπορεί να έχουν γίνει στόχος επιθέσεων spyware

Η Apple παράγει τώρα περίπου 1 στα 7, ή 14% των iPhone της στην Ινδία, διπλάσια από την ποσότητα που παρήγαγε εκεί πέρυσι, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ο κατασκευαστής Pegatron συναρμολόγησε περίπου το 17% αυτών των iPhone, ενώ η Foxconn παρήγαγε περίπου το 67%, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Wistron κατασκεύασε το υπόλοιπο ποσοστό iPhone της Apple.

Ο κατασκευαστής Pegatron συναρμολόγησε περίπου το 17% των iPhone στην Ινδία

Τον Ιούνιο του 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού, Τιμ Κουκ, και άλλα στελέχη τεχνολογίας συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στον Λευκό Οίκο. Ο Κουκ είχε δηλώσει στο CNBC μετά τη συνάντηση ότι η Ινδία αντιπροσωπεύει μια «τεράστια ευκαιρία». Η Apple άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα λιανικής στη χώρα πέρυσι.

Η Κίνα παραμένει μια κρίσιμη αγορά για την Apple, αλλά οι πωλήσεις ξεκίνησαν δύσκολα φέτος.

Μια έκθεση της Counterpoint Research από τον Μάρτιο διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 24% τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Apple αντιμετωπίζει σημαντικό ανταγωνισμό από άλλους προμηθευτές smartphone όπως η Huawei.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα