Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού επιχείρησε να αναδείξει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Ο κ. Πατέλης επίσης αναφέρθηκε, στο όραμα του πρωθυπουργού που είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη, όχι μόνο όσον αφορά τους μισθούς αλλά και τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να επιτευχθεί η πράσινη και ψηφιακή επανάσταση καθώς και η μεταρρύθμιση του κράτους.

9ο Φόρουμ των Δελφών – Αντώνης Λαιμός (Ε.Ε.Ε): H ελληνική ναυτιλία βρίσκεται ιστορικά στη καλύτερη θέση

«Είχαμε σχέδιο στην οικονομία και ξέραμε πώς να προχωρήσουμε, μειώσαμε τα κόκκινα δάνεια, το τραπεζικό σύστημα είναι πιο υγιές, μειώσαμε φόρους, εφαρμόσαμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (ψηφιοποίηση, πράσινη μετάβαση, βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος)», επεσήμανε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος απηύθυνε προσκλητήριο στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Η αργή δικαιοσύνη

«Στην δεύτερη τετραετία θα συνεχίσουμε στον δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, το πρότζεκτ της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά το κάναμε», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας πως η αργή απονομή της δικαιοσύνης, και όχι η τόσο οι φόροι και η γραφειοκρατία, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα σήμερα.

«Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, αν και καταγράφεται μία έκρηξη τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε, προσπαθούμε να καλύψουμε το επενδυτικό κενό που μεγάλωσε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης», σημείωσε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο ενεργειακό πεδίο, στον τουρισμό, στην αγροδιατροφή και στα logistics.

«Η χώρα και η οικονομία κινούνται στον σωστό δρόμο, οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία πέφτει, η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους ασθενέστερους. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον ίδιο δρόμο. H Eλλάδα είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα αισιοδοξίας για άλλες χώρες, η οικονομική κρίση απέδειξε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία