Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου μιλώντας στο 9ο Φόρουμ των Δελφών τόνισε την ανάγκη της εκπαίδευσης στα θέματα που αφορούν στις κεφαλαιαγορές και αναφέρθηκε στο πλαίσιο που υπάρχει τόσο στην ΕΕ οσο και στο επίπεδο του ΟΟΣΑ.

Ακόμη, υπογράμμισε την αξία της ενημέρωσης για τις νεότερες γενιές και με την «αξιοποίηση νέων τρόπων όπως τα κοινωνικά δίκτυα και γιατι όχι το tiktok» ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση και διάχυση γνώσεων και πληροφοριών προκειμένου όλοι να είναι ενήμεροι και για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Φιορέτι (ESM) – Φόρουμ Δελφών: Η έλλειψη ανταγωνισμού αδυναμία των ελληνικών τραπεζών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν πολλά προκειμένου οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν στην αποταμίευση. «Το real estate είναι μία καλή λύση, αλλά δεν μπορεί να είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο», εξήγησε. Ακόμη, μίλησε για τη σημασία της εκπαίδευσης στα χρηματοοικονικά και όπως είπε χαρακτηριστικά «χρειάζεται να δούμε τι έχουν κάνει οι άλλοι».

Οπως είπε, οι τράπεζες είναι οι καταλληλότερες να συμβάλλουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής γνώσης και ενδυνάμωσης στη χώρα μας. Διότι είναι κάτι πολύ σχετικό με τη λειτουργία τους και μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα από άλλους καθώς γνωρίζουν τα προβλήματα και κατανοούν την πολυπλοκότητα τέτοιων εννοιών.

«Στην Εθνικη τράπεζα θα διαθέσουμε ένα σημαντικό ποσό προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεργαστούμε με επαγγελματίες σε συγκεκριμένα προγράμματα. Πρέπει να αναλάβουμε δράση, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών, όπως οι νέοι και να τους διδάξουμε τη σημασία της αποταμίευσης. Επιπλέον, το γεγονός ότι στην ελληνική οικονομία είναι μεγάλος ο αριθμός των μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, λόγω της έλλειψης χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού, επιτείνει το πρόβλημα.

O κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε σε βασικά χαρακτηριστικά και μεγέθη της Οικονομίας όπως το μεγάλο αριθμό μικρών επιχειρήσεων οι οποίες παρότι παράγουν το μισό κύκλο εργασιών του συνόλου των επιχειρήσεων εντούτοις πληρώνουν μηδενικούς φόρους. «Χρειάζεται να τις υποστηρίξουμε για να μεγαλώσουν και αυτό θα βοηθήσει συνολικά την οικονομία. Και αυτό , όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας είναι μια μεγάλη πρόκληση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές