Το μεγαλύτερο στην ιστορία της Mytilineos μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο σε ΑΠΕ είναι αυτό των 2 GW που συμφώνησε με τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον διεθνή επενδυτικό οίκο Morgan Stanley.

Η MS λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 2 δισ. ευρώ των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε 4 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανεβάζει την τιμή στόχο της Mytilineos. Πιο συγκεκριμένα και διατηρώντας τη σύσταση «BUY» αυξάνει την τιμή στα 46 από 43 ευρώ/μετοχή.

Mytilineos: Deal με ΔΕΗ για έργα ΑΠΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η MS αυξάνει επίσης τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας για τα επόμενα 5 έτη κατά 10%. Κάνει επίσης λόγο για ελκυστικά οικονομικά μεγέθη.

Το update report του διεθνούς επενδυτικού οίκου σημειώνει επίσης τις προοπτικές με αυτό το deal κι ενώ η Mytilineos έχει σε λειτουργία ΑΠΕ 900 MW, υπό κατασκευή 1,4 GW και το χαρτοφυλάκιο 1,4 GW στον Καναδά.

Κάνει λόγο δε, για κλειδωμένες συναλλαγές 6 GW στα επόμενα χρόνια. Εκτιμά ότι το εναπομείναν χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 10,5 GW θα προσφέρει ετήσια ανάπτυξη που ισούται με 1,4 – 1,5 GW.

Η AXIA

H ΑΧΙΑ από τη μεριά της σημειώνει πώς η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου έργων 2 GW οδηγεί στο συμπέρασμα πώς η Mytilineos αντίστοιχα θα κινηθεί και με το άλλο χαρτοφυλάκιο 1,4 GW στον Καναδά.

Οι αναλυτές σημειώνουν στο report πως με το deal της ΔΕΗ έρχεται πιο κοντά ο στόχος της Mytilineos για EBITDA 1,1 δισ. ευρώ το 2024 έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων της AXIA για 1,062 δισ. ευρώ.

Επίσης προσδοκά υψηλότερη κερδοφορία τα επόμενα χρόνια.

Η AXIA θυμίζει την τιμή στόχο των 43 ευρώ/μετοχή με σύσταση «BUY» και επιφυλάσσεται για νεότερες εκτιμήσεις σε νέο report.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις