Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει σήμερα η Wall Street, μετά το sell off της Παρασκευής, με την Goldman Sachs να δίνει σημαντικές στηρίξεις με τα αποτελέσματα της.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,92% στις 38.332 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,85% στις 5.166 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,60% στις 16.272 μονάδες.

Société Générale: Καθησυχάζει για το πετρέλαιο – Ποιο σενάριο είναι το πιο επικίνδυνο

Παρά τη σημερινή εικόνα, οι αγορές παρακολουθούν τις προεκτάσεις της επίθεσης drones και πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου. Ενώ η πλειονότητα των απειλών αναχαιτίστηκε, οι ανησυχίες για αντίποινα παραμένουν.

Την ίδα ώρα, οι οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν παρά την άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την επίθεση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτό, μαζί με το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απάντηση από το Ισραήλ, δεδομένου ότι η χώρα απέτρεψε την επίθεση, πρόσφερε θετικά σημάδια για τους επενδυτές.

Βραχυπρόθεσμη αστάθεια

«Ιστορικά, τα γεωπολιτικά σοκ προκαλούν βραχυπρόθεσμη αστάθεια, όχι μακροπρόθεσμες πτώσεις της αγοράς», δήλωσε η Emily Bowersock Hill, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bowersock Capital Partners. «Σε αυτό το τρέχον περιβάλλον, ωστόσο, ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης περιόδου αστάθειας είναι υψηλότερος, δεδομένων των πληθωριστικών κραδασμών της τιμής του πετρελαίου που μπορεί να προκύψουν από τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή».

Το πώς θα απαντήσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu στην επίθεση είναι ένα βασικό ερώτημα που εκκρεμεί, δήλωσε ο Krishna Guha, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI. Η κυβέρνηση Biden έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει το Ισραήλ να αντιδράσει, σημείωσε.

«Υπό την προϋπόθεση ότι ο Netanyahu φαίνεται ότι είναι πρόθυμος να ακολουθήσει τις συμβουλές των ΗΠΑ, μπορεί να υπάρξει κάποιο στοιχείο ενός ράλι ανακούφισης στις αγορές σήμερα», είπε ο Guha.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs σημειώνει άνοδο άνω του 3% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν 16% στα 14,21 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν σε 709,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Απογραφής. Το ποσοστό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, το λιανικό εμπόριο βελτιώθηκε κατά 4%. Οι συνολικές πωλήσεις για τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 2,1% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street