Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη και έσοδα της Goldman Sachs για το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς κατέγραψε αύξηση εσόδων από εμπορικές και επενδυτικές τραπεζικές εργασίες.

Όπως ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα, κατέγραψε κέρδη 11,58 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 8,56 δολάρια, σύμφωνα με το LSEG, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,21 δισ. δολάρια, έναντι προσδοκιών για 12,92 δισ. δολάρια.

Goldman Sachs: Βλέπει συρροή hedge funds στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την τράπεζα, τα κέρδη της εκτινάχθηκαν κατά 28% και διαμορφώθηκαν στα 4,13 δισεκατομμύρια δολάρια ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή, χάρη στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της στις κεφαλαιαγορές.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% στα 14,21 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η μετοχή της Goldman ανέβηκαν περισσότερο από 4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν 10% στα 4,32 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount κατά 680 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στην άνοδο στις συναλλαγές και στη χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων, συναλλάγματος και πιστώσεων. Οι συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν 10% στα 3,31 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο από το αναμενόμενο, λόγω της δραστηριότητας παραγώγων.

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 32% στα 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση κατά περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, λόγω του υψηλότερου δανεισμού και της αναδοχής μετοχών.

Βελτίωση συνθηκών

Όπως και οι ανταγωνιστές της , JPMorgan Chase και Citigroup, οι οποίες σημείωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα συναλλαγών και επενδυτικής τραπεζικής για το πρώτο τρίμηνο, έτσι και η Goldman εκμεταλλεύτηκε τη βελτίωση των συνθηκών από την αρχή του έτους.

Σε αντίθεση με τους πιο διαφοροποιημένους αντιπάλους της, η Goldman λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις δραστηριότητες της Wall Street. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αποδόσεις σε περιόδους άνθησης και σε υποαπόδοση όταν οι αγορές δεν πηγαίνουν καλά.

Μετά την απομάκρυνση από τη λιανική τραπεζική, η νέα έμφαση της Goldman στην ανάπτυξη επικεντρώθηκε στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της.

Αλλά αυτή ήταν η μόνη δραστηριότητα της Goldman που δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίμηνο: τα έσοδα σε αυτόν τον τομέα αυξήθηκαν 18% στα 3,79 δισεκατομμύρια δολάρια, ουσιαστικά συμπλέοντας με την εκτίμηση του StreetAccount, με υψηλότερα έσοδα από ιδιωτικές τραπεζικές εργασίες και δανεισμό, αύξηση μεριδίων ιδιωτικών κεφαλαίων και αυξημένες προμήθειες διαχείρισης .

Τα έσοδα στο μικρότερο τμήμα της τράπεζας, την Platform Solutions, αυξήθηκαν κατά 24% στα 698 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κατά περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια, τροφοδοτούμενα από την αύξηση των υπολοίπων πιστωτικών καρτών και καταθέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή