Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στον Περσικό Κόλπο, καθώς λειάνθηκαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες των επενδυτών μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,3%. Η άνοδος του τροφοδοτήθηκε από την άνοδο κατά 6,8% της μετοχής της  ACWA Power.
Η μετοχή της ACWA καταγράφει κέρδη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση χτίζοντας στα κέρδη της, μετά το άνοιγμα της αγοράς από την αργία της Eid.   Στις 3 Απριλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη των μερικών εμπορικών δραστηριοτήτων του εργοστασίου αεριοστροβίλου Sirdarya στο Ουζμπεκιστάν. Στον αντίποδα ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco σημείωσε απώλειες 1%.

Wall Street: Ανακάμπτει μετά το sell off

Οι τιμές του πετρελαίου -ο μαύρος χρυσός είναι καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – έδειξαν ότι οι έμποροι έχουν προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τα αντίποινα από το Ιράν, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρότερες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent έφθασαν στα 92,18 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο. Σήμερα οι τιμές του υποχώρησαν κατά 1% οδηγώντας το Brent σε επίπεδα τιμών κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι.

Το δείκτης QSI του χρηματιστηρίου του Κατάρ έκλεισε με κέρδη 0,8% υψηλότερα, με αποτέλεσμα την άνοδο 3,5% στις Μεταφορές Αερίου του Κατάρ.

Οι αγορές της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, οι οποίες ξανάρχισαν τις συναλλαγές  μετά το Eid al-Fitr  υποχώρησαν την Κυριακή 0,3% και 0,8% αντίστοιχα.

Στο χρηματιστήριο του  Άμπου Ντάμπι, ο δείκτης FTFADGI  αυξήθηκε κατά 0,2%. Ο κύριος δείκτης μετοχών του Ντουμπάι DFMGI αντέστρεψε τις πρόωρες ζημίες για να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 σημείωσε άνοδο 3,9% με τις περισσότερους από τις μετοχές να βρίσκονται σε θετικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Commercial International Bank που κατέγραψε κέρδη 3,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές