Στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ έφτασε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις του διεισδύοντας σε νέες αγορές.

Ο Κουκ θα συναντηθεί με χρήστες, προγραμματιστές και δημιουργούς περιεχομένου της Apple κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο CEO της Apple δημοσίευσε φωτογραφίες στο X τη Δευτέρα στο Ανόι με μουσικούς πίνοντας καφέ με… αυγό.

Smartphone: Σε ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά – αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση

Μείωση 10% στις πωλήσις iPhone

Η επίσκεψη του Κουκ έρχεται σε μια περίοδο δοκιμών για τον τεχνολογικό γίγαντα των ΗΠΑ. Τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η International Data Corporation (IDC) έδειξαν ότι οι παγκόσμιες αποστολές iPhone μειώθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Apple αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά smartphone high-end όπου δραστηριοποιείται, ειδικά σε βασικές αγορές όπως η Κίνα.

O αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει εξελιχθεί αθόρυβα στον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή smartphone του Βιετνάμ σε αποστολές, σύμφωνα με την IDC, πίσω μόνο από την κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών Oppo και τη Samsung. Και το Βιετνάμ έχει γίνει μια βασική τοποθεσία για τη βιομηχανία, καθώς ο γίγαντας του Κουπερτίνο προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη συναρμολόγηση των προϊόντων δρομολογώντας σταδιακά την απεξάρτηση από την Κίνα.

Οι στενές σχέσεις της Apple με την Κίνα όσον αφορά στην παραγωγή των προϊόντων της τέθηκε υπό έλεγχο το 2022 καθώς τα αυστηρά μέτρα πρόληψης της Covid-19 της χώρας και οι ταραχές των εργαζομένων στο ναυαρχίδα του εργοστασίου iPhone της Foxconn διέκοψαν την παραγωγή. Η Foxconn είναι ο κύριος συναρμολογητής των iPhone της Apple.

MacBook, iPad και Apple Watch

Τον Δεκέμβριο, ο Nikkei ανέφερε ότι η Apple μεταφέρει μερικούς από τους βασικούς πόρους μηχανικής του iPad στο Βιετνάμ. Η χώρα φέρεται τώρα να εμπλέκεται στην ανάπτυξη και την κατασκευή των MacBook, iPad και Apple Watch.

«Το Βιετνάμ είναι σημαντικό για την Apple όχι μόνο λόγω της αυξανόμενης βάσης των θαυμαστών της εκεί, αλλά και επειδή η βιομηχανία αντισταθμίζει τα στοιχήματά της διαφοροποιώντας την παραγωγή της πέρα από την Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει βασικές τοποθεσίες όπως το Βιετνάμ, όπου η Samsung έχει εδώ και καιρό παρουσία στο βόρειο τμήμα της χώρας», δήλωσε στο CNBC ο Bryan Ma, αντιπρόεδρος της έρευνας συσκευών πελατών της IDC.

«Οι προσπάθειες διαφοροποίησης της Apple περιλαμβάνουν επίσης συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, όπου οι κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεται, όπως η Quanta και η Foxconn, έχουν ήδη προβεί σε επενδύσεις».

Η Ινδία έχει επίσης αναδειχθεί ως βασικός κόμβος για την κατασκευή iPhone.

Το Bloomberg ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Apple κατασκευάζει πλέον ένα στα επτά iPhone της στην Ινδία. Η Apple άρχισε να συναρμολογεί την τελευταία της σειρά iPhone στην Ινδία το 2022. Αυτό ξεκίνησε με τη σειρά iPhone 14. Η Ινδία αντιπροσωπεύει επίσης μια τεράστια καταναλωτική αγορά για την Apple.

Η επίσκεψη του Κουκ στο Βιετνάμ έρχεται καθώς 61 περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν την Apple να αντιταχθεί στην κράτηση ακτιβιστών για το κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές