Το αστρονομικό ποσό των 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει με τη μορφή επιδοτήσεων η Samsung από την κυβέρνηση Μπάιντεν προκειμένου η νοτιοκορεάτικη εταιρεία τεχνολογίας να επεκτείνει την παραγωγή τσιπ στο κεντρικό Τέξας ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της κατασκευής ημιαγωγών στο αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου.

Rebound της παγκόσμιας αγοράς smartphones το 2024

Η χρηματοδότηση βάσει του νόμου CHIPS θα στηρίξει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπ, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση συσκευασίας, στο Τέιλορ του Τέξας.

Θα επιτρέψει επίσης στη Samsung να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις ημιαγωγών στο Ώστιν του Τέξας, πρόσθεσε η γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, ενώ θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ για τις βιομηχανίες αεροδιαστημικής, άμυνας και αυτοκινήτων και ενισχύοντας την εθνική ασφάλεια.

«(Αυτές οι επενδύσεις) θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να ηγηθούν για άλλη μια φορά στον κόσμο, όχι μόνο στον σχεδιασμό ημιαγωγών, όπου ηγούμαστε τώρα, αλλά και στην κατασκευή, την προηγμένη συσκευασία και την έρευνα και ανάπτυξη», δήλωσε η Ραϊμόντο.

Η ανακοίνωση, η οποία κατέστησε τη Samsung τον τρίτο μεγαλύτερο αποδέκτη επιδοτήσεων του CHIPS, είναι η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κατασκευής τσιπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μείωση εξάρτησης από Κίνα – Ταϊβάν

Στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών έχει μειωθεί από 37% το 1990 σε 12% το 2020, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (SIA).

Πολλές φωνές στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι η εξάρτηση της χώρας από τους ημιαγωγούς που κατασκευάζονται στην Ταϊβάν από τον κορυφαίο διεθνώς κατασκευαστή τσιπ TSMC, είναι επικίνδυνη επειδή η Κίνα διεκδικεί το αυτοδιοικούμενο νησί ως έδαφός της και έχει πιθανώς στο μέλλον να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να το ανακαταλάβει.

Η Samsung αναμένεται να επενδύσει περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και την επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Τέξας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δήλωσαν ανώτερα διοικητικά στελέχη.

«Χαιρετίζουμε τη Samsung που επένδυσε με τόλμη στην κατασκευή με έδρα τις ΗΠΑ και χαιρετίζουμε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ που έκανε σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των κινήτρων παραγωγής και των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης του νόμου CHIPS», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών.

Η Intel επιδοτήθηκε με 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, ενώ η TSMC της Ταϊβάν συγκέντρωσε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο για να αναπτύξει την παραγωγή της σε αμερικανικό έδαφος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές