Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται πλέον να τα βγάλουν πέρα. Η πλειονότητα, το 65%, λέει ότι ζει «μεροδούλι-μεροφάι», σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του CNBC και του SurveyMonkey, Your Money International Financial Security Survey, στην οποία συμμετείχαν 4.342 ενήλικες στις ΗΠΑ.

Το ποσοστό αυτό συνιστά μια ελαφρά αύξηση φτωχοποίησης, σε σχέση με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, όπου είχαν λάβει μέρος περίπου 4.000 ενήλικες Αμερικανοί. Τότε ήταν το 58% που θεωρούσε ότι ζούσαν με δυσκολία με το μισθό τους κάθε μήνα.

ΗΠΑ: Το νέο target group της λιανικής είναι οι Αμερικανοί με χαμηλό εισόδημα

Για τους Αμερικάνους, η αίσθηση ότι ζουν μήνα-μήνα καλύπτει οποιαδήποτε γκάμα των μισθών. Από το 65% που επιβεβαίωση τη συγκεκριμένη τάση, ένα 35% εκτίμησε ότι θα χρειαζόταν να κερδίζει $50.000  ετησίως για να αισθάνεται οικονομικά ασφαλής, το 44% είπε ότι θα έπρεπε να κερδίζει $100.000  ετησίως και το 11% είπε ότι θα έπρεπε να βγάζει $500.000  ετησίως.

Πληθωρισμός, έλλειψη αποταμιεύσεων και χρέος πιστωτικών καρτών

Μεταξύ εκείνων που θεωρούν ότι ζουν μήνα-μήνα, οι οικονομικοί παράγοντες που το αποδίσουν ποικίλλουν.

Το 69% αναφέρεται στον πληθωρισμό

Το 59% αναφέρει έλλειψη αποταμίευσης

Το 28% επικαλείται αύξηση των επιτοκίων

Το 33% αναφέρει χρέος πιστωτικών καρτών

Το 28% αναφέρει ιατρικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς υγειονομικής περίθαλψης

Το 21% αναφέρει απολύσεις ή απώλεια εισοδήματος

Το 15% αναφέρει φοιτητικά δάνεια

Οι ανησυχίες τους δεν προκαλούν έκπληξη. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε το 2024, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, έστω και σταδιακά. Το 2023, το μέσο επιτόκιο πιστωτικών καρτών έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 22,8%, σύμφωνα με το Consumer Financial Protection Bureau και οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών είχαν μέσο χρέος $6.501  έκαστος, σύμφωνα με την Experian. Λίγο λιγότερο από το ήμισυ, το 47% των Αμερικανών έχει αφήσει στην άκρη χρήματα για έκτακτες ανάγκες, σύμφωνα με τα ευρήματα του CNBC.

Όσον αφορά το πιο σημαντικό για την επίτευξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το 42% λέει ότι θα χρειαζόταν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα από αυτά που βγάζουν, το 33% δίνει προτεραιότητα να έχει μια καλά αμειβόμενη και σταθερή δουλειά και το 11% λέει ότι έχει τη δική του επιχείρηση.

Και η αποταμίευση;

Όσον αφορά την άμβλυνση αυτής της οικονομικής πίεσης, οι ειδικοί συστήνουν πολλά, αρχής γενομένης από ένα ταμείο έκτακτης αποταμίευσης.

«Εάν πληρώσετε το χρέος της κάρτας σας έως και $0 και δεν έχετε αποταμιεύσεις έκτακτης ανάγκης, το επόμενο απροσδόκητο κόστος, όπως μια επίσκεψη έκτακτης ανάγκης στον κτηνίατρο ή ένα σκασμένο λάστιχο, θα πρέπει απλώς να επιστρέψει στην πιστωτική σας κάρτα και να σας προσγειώσει ξαναγυρίζοντας σας και πάλι στο χρέος», δήλωσε στο CNBC ο Ματ Σουλτς, επικεφαλής πιστωτικός αναλυτής της LendingTree.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν να ορίσουν αυτόματες κρατήσεις από το μισθοδοσία τους, ώστε κάθε φορά που πληρώνονται, ένα μικρό μέρος να πηγαίνει σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Μπορούς επίσης να δοκιμάσουν να μεταφέρουν το χρέος τους σε μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου, η οποία προσφέρει επιτόκιο 0% για περίοδο έως 21 μήνες. Αυτό μπορεί να τους επιτρέψει να εξαλείψουν αυτό το υπόλοιπο χωρίς τα επιτόκια να αυξάνουν το χρέος, σύμφωνα και με όσα είπε στο CNBC ο Τεντ Ρόσμαν, ανώτερος αναλυτής του κλάδου για το Bankrate.com.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή